Milliók kaptak valentin-napi SMS-eket - novemberben

Egy szokatlan rendszerhiba miatt több millió amerikai mobilozó kapott tegnap a telefonjára olyan SMS-eket, melyeket még február közepén küldtek neki.

A mobilhálózatokat érintő meglehetősen szokatlan rendszerhiba borzolta a kedélyeket csütörtökön Észak-Amerikában: Felhasználók milliói kaptak meg a telefonjukra olyan SMS-eket, melyeket kilenc hónappal korábban küldtek nekik. Mivel akkor éppen valentin-nap közelgett, a megkésett üzenetek zöme így későn befutó szerelmi vallomás volt, de az összes amerikai szolgáltató hálózatát érintő műszaki zavar néhány előfizetőnél komoly sebeket tépett fel.

text-message

Python everywhere! Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt bárhol és bárki használhatja.

A különböző közösségi oldalakon panaszkodó, vagy éppen a helyi média által megszólaltatott előfizetők közt volt például olyan, aki olyan partnerétől kapott valentin-napi üzenetet, akivel azóta már szakított, de ennél sokkal morbidabb helyzetek is születtek. Volt, aki arról számolt be, hogy az időközben elhunyt barátjától jött meg késve az SMS, vagy éppen a testvérétől kapott üzenetet, aki azt írta, az édesanyjuk jól érzi magát.

A nő a nyáron halt meg súlyos betegséget követően.

Via The Verge.

 

a címlapról

Hirdetés

Python everywhere!

2020. február 25. 01:41

Gyere Pythonozni a HWSW rendezvényeire! Megmutatjuk, hogy a Python nem csak a fejlesztők nyelve, hiszen egyszerűsége miatt előszeretettel használják az üzemeltetők és DevOps szakemberek, tesztelők, illetve az adattudósok is, és elfut szinte bárhol, a mikrovezérlőktől egészen a böngészőkig.

Aggasztó adatok?

6

Elvan a gyerek, ha mobilozik

2020. február 24. 09:46

Aggódnak érte, mégis engedik a hazai fiatal felnőtt szülők gyerekeinek az okoseszköz-használatot.