Szerző: Habók Lilla

2016. augusztus 9. 17:11

Egyre inkább terjeszkedik felhőben a Google

A Google egy újabb felhős cég, az Orbitera felvásárlásával bővíti a Google Cloud Platform szolgáltatásait.

Az Orbitera szolgáltatásbolt felvásárlásáról adott hírt a Google Cloud Platform Blogja. Az ötéves startup egy olyan kereskedelmi platformot fejlesztett, amely lehetővé teszi a fejlesztőknek, hogy szoftverszolgáltatásaikat automatizált felületen értékesítsék, a számlázási és értékesítési folyamatok egyszerűsítésével.

A platform használatával a fejlesztőcégek könnyen összekattinthatják, hogy milyen szolgáltatásokra van szükségük, mintha csak egy webshopban vásárolnának. Az Orbitera megoldást tud nyújtani akár a szoftvercsomagok összeállítására, akár a számlázásra vagy az árlisták összerakására - az általuk kínált folyamatok igyekeznek lefedni az értékesítés minden elemét. A skálázható cloud megoldás egyszerre céloz a független szoftver kereskedőkre (ISV), a szolgáltatókra és más IT-disztribútorokra is.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Az Orbitera referenciák között szerepel például az Adobe, az Oracle, a Netapp, a CorpInfo és más amerikai cégek. A Google közleménye szerint a platformot több mint 60 000 vállalat használja. A Google-nek nem csak az ügyfélkör bővítése a célja az új vásárlással, hanem a saját felhős szolgáltatásának javítása is. Méghozzá azt szeretnék megkönnyíteni a vállalatok és a kereskedők számára, hogy több cloud szolgáltatást használjanak egyszerre.

Bevásárol a Google

A felvásárlással a Google Cloud Platform egyértelműen az Amazon Web Services cloud szolgáltatásait és bevételeit szeretné utólérni, amit alátámaszt, hogy a Google-nek nem ez az első üzlete mostanában. Egy hónappal ezelőtt az Anvato videóközvetítő platformot vásárolta fel, hogy ezzel médiacégeket vonzzon felhős kínálatába, illetve fejlessze a skálázható felhős médiafeldolgozásra és a kapcsolódó munkamenetekre vonatkozó szolgáltatásait. Három hónapja pedig a Synergyse nevű kis torontoi startupot vette meg, amelynek egyik terméke, hogy segítséget nyújt a Google Apps irodai használatához.

A bevásárlólistának ezzel még biztos nincs vége, mivel a Google köztudottan egyre tovább szeretné bővíteni kínálatát a felhőben. Ennek oka, hogy az Amazonhoz viszonyítva a Google felhős megoldást még mindig viszonylag funkciószegény, ami komolyan szűkíti a megcélozható, "felhősíthető" informatikai rendszerek körét is - ehhez az Orbitera által fejlesztett eszközök behúzása egy jó lépésnek tűnik.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról