:

Szerző: Hlács Ferenc

2014. augusztus 26. 12:16

Galaxy Note vetélytársat mutatott be az LG

Már a jövő héten kezdődő IFA kiállítás előtt új okostelefonnal állt elő az LG. A középkategóriás, G3 Stylus névre keresztelt készülékhez a gyártó érintőceruzát is ad és nem meglepő módon a Samsung Galaxy Note telefonok ellen küldi hadba.

Új készüléket leplezett le az LG, a rohamosan közeledő IFA kiállítást egy héttel megelőzve. A frissen bemutatott okostelefon első pillantásra megtévesztésig hasonlít a gyártó zászlóshajójára, a G3-ra, azonban ehhez a modellhez stylus is társul: a vállalat ezt a modellt egyértelműen a Samsung Galaxy Note sorozat vetélytársának szánja.

Az egyszerűen G3 Stylus névre keresztelt eszközt a gyártó vélhetően árával akarja a tömegek számára vonzóbbá tenni, miután az a hardveroldalon már igencsak messze áll a zászlóshajótól, amelytől nevét is örökölte: a kütyü továbbra is 5,5 hüvelykes IPS kijelzője az előd tűéles 2560x1440 pixeles felbontását jóval szerényebb 960x540-es értékre cseréli, így majdnem kereken 200 PPI-s pixelsűrűséget tudhat magáénak, az egyes képpontok tehát korántsem lesznek rajta láthatatlanok.

A processzor is gyengébb, bár hogy pontosan milyen modellről van szó, azt a gyártó egyelőre nem árulta el. Annyi biztosra vehető, hogy az eszközben nem a G3-ból ismert Snapdragon 801 chip ketyeg, hanem egy négymagos, 1,3 gigahertzes lapka. A RAM mérete harmadára esett vissza, abból 1 gigabájtot találunk a készülékben, a belső tárhely pedig 8 gigabájt, amit szerencsére microSD-kártyával bővíthetünk.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A kamera elvesztette a lézeres autofókusz képességét, ugyanakkor a hátlapi szenzor továbbra is 13 megapixel felbontású - elöl egy 1,3 megapixeles darab található - ami mindenképp pozitívumként könyvelhető el, akárcsak az szintén 3000 mAh kapacitású akkumulátor. A G3 Stylus 4.4.2-es KitKat Androiddal érkezik és 163 grammot nyom. Akárcsak a rivális Note készülékekben, a stylus itt is a készülékházban elhelyezett tokban kapott helyet.

A specifikációkból jól látszik, hogy az eszköz inkább a belépőkategóriát célzó LG G3 Beathez áll közel mint a G3-hoz. Ennek megfelelően valószínűtlen, hogy a csúcskategória tetejét célzó Note 4 elől halászná el a vásárlókat, sokkal inkább az olcsóbb készülékekre vadászóknak akar majd hasonló élményt kínálni. A stylust kihasználó szoftveres funkciók itt korántsem olyan kiterjedtek mint a Note-ok esetében, sokkal inkább az eredeti G3-as képességek a jellemzők. Az érintőceruzát a felhasználók legtöbbet valószínűleg a Quickmemo jegyzetappban használják majd legtöbbet, de az állítható méretű Smart Keyboard és az ökölbe szorított kéz láttán automatikusan szelfiző kameraapp sem maradt ki a repertoárból. Az LG G3 stylus már szeptemberben elérhetővé válik, áráról még nincsenek információk. A készüléket a gyártó várhatóan a berlini IFA-n is bemutatja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 08:57

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.