:

Szerző: Bodnár Ádám

2014. augusztus 13. 15:02

2016-ban nyugdíjba megy néhány régebbi .NET

2016. január 12, nem csak az Internet Explorer támogatása szempontjából lesz fontos dátum, ezen a napon a Microsoft nyugdíjba küldi a .NET 4.5.2-nél korábbi verzióit is.

A Microsoft idén májusban adta ki a .NET 4.5.2-t, amely "in place upgrade"-je a .NET 4.x verzióinak. Ez azt jelenti, a korábbi keretrendszereket helyben lehet rá frissíteni, a megírt alkalmazások továbbra is futni fognak (újrafordítás nélkül is), mivel a 4.5.2 teljes visszamenőleges kompatibilitást ad a .NET 4.0-ig - erről bővebben ezen a linken lehet olvasni.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A vállalatok jobban is teszik, ha elkezdik előkészíteni a frissítést és végre is hajtják, ugyanis 2016. január 12-én (szűk másfél év múlva tehát) a korábbi 4.x változatok támogatását teljesen megszünteti a Microsoft. Ez azt jelenti, hogy a .NET 4, 4.5 és 4.5.1 verziók ettől fogva nem kapnak biztonsági és egyéb frissítéseket, ezek csak a 4.5.2-höz lesznek ettől kezdve elérhetők. A .NET 3.5 SP1 támogatási ciklusát ez a bejelentés nem érinti, az továbbra is a Windows 7 operációs rendszerrel együtt kap támogatást, egészen 2020-ig.

Számos Microsoft-termék használja a .NET keretrendszert, például az Exchange, a SQL Server, a Sharepoint és a Lync is. Ezek új verziói már .NET 4-re készültek gyárilag és ennél fogva .NET 4.5.2-n is futtathatók bármilyen módosítás nélkül, közölte blogjában a Microsoft, mindazonáltal a cég javasolja széles körű éles telepítés előtt egy tesztkörnyezetben a validációt.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:42

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.