Szerző: Bodnár Ádám

2014. augusztus 7. 13:37

Újabb kistesó érkezik az LG G3 családba

Az LG G3 most bemutatott új verziója a csúcsmodellhez hasonló kialakítású burkolattal, de a tavalyi zászlóshajó G2 hardverével lesz kapható. Íme a G3 A.

Az LG a G3 sikerének is köszönhetően rekordmennyiségű, 14,5 millió okostelefont adott el a második negyedévben. A vállalat igyekszik ezt a jó szériát és a G3 ismertségét meglovagolni és a középkategóriás G3 Beat után már a második "kistestvért" hozza ki, amely a csúcsmodellhez hasonló burkolat alatt némileg gyengébb hardvert tartalmaz.

A most bemutatott G3 A a megjelenést leszámítva inkább a tavalyi G2-vel rokon. A külalak inkább a G3-at idézi, az A jelű változat 141x71,9,8 milliméter méretű, vagyis pár milliméterrel alacsonyabb és keskenyebb, valamint alig észrevehetően vastagabb a csúcsmodellnél és a tömege közel ugyanannyi. A tavalyi G2-nél viszont egyaránt vastagabb, magasabb és szélesebb, valamint picivel nehezebb is.

A G3 A 5,2 hüvelykes IPS kijelzője full HD felbontású, a burkolat alatt azonban 2,26 GHz-es Qualcomm Snapdragon 800 processzort találunk, amely mellett 2 gigabájt RAM és 32 gigabájt beépített háttértár kapott helyet. Utóbbi szerencsére memóriakártyával bővíthető. Az akkumulátor is eltávolítható a készülékből a hátlap levétele után, így aki kifut a 2610 mAh kapacitásból, egy tartalék akkuval ismét használhatja a G3 A-t, ha nincs a közelben konnektor és töltő.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A G3 és a G3 Beat lézeres fókuszsegítője viszont hiányzik a G3 A-ból, a hátoldali kamera 13 megapixeles, cserébe optikai rázkódásvédelemmel ellátott. Az előlapi kamera 2,1 megapixel felbontású. A specifikációk közül érdemes még kiemelni az NFC-adóvevőt, illetve az LTE-támogatást, amelyre a vállalat egyébként is nagy hangsúlyt fektet és okostelefon-piaci terveit erősen alapozza az LTE-alapú modellek népszerűségére.

A telefonon Android 4.4 fut az LG G3-ból is ismert szoftverekkel és felülettel, így ebből sem marad ki például a QuickMemo jegyzetalkalmazás vagy a Knock Code, amelynek segítségével a kikapcsolt képernyőn is elkopoghatjuk a feloldáshoz szükséges mintát. A telefon titánszürke és fehér színben lesz kapható, elsőként az anyaországban, az SK Telekom kínálatában.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról