Szerző: Hlács Ferenc

2014. július 23. 10:09

Új, NAS-okba szánt merevlemezek a Western Digitaltól

Megújult Red és Red Pro merevlemezeket jelentett be a Western Digital. A gyártó a háttértárakkal elsősorban az otthoni és kisvállalati NAS-okat veszi célba, azokból hamarosan akár 6 terabájt kapacitású modell is megvásárolható lesz.

Új modellekkel egészíti ki Red és Red Pro szériás merevlemezeit a Western Digital. A vörös emblémás háttértárakat a gyártó elsősorban otthoni, illetve kisebb irodai NAS-okba szánja. A 3,5 hüvelykes WD Red meghajtók 5 és 6 terabájtos méretekben lesznek elérhetők, a WD Red Pro névvel fémjelzett darabok kapacitása pedig 2-4 terabájtig terjed. A WD Red és Red Pro merevlemezek a vállalat NASware 3.0 szoftverével is kiegészülnek, amely az egyes rendszerek megbízhatóságát és teljesítményét hivatott fokozni, valamint a lemezek integrációját egyszerűsíteni. A Red lemezszéria a 3D Active Balance Plus technológiával is kiegészül, csökkentve a rázkódást és a zajt, ezáltal növelve az élettartamot.

A WD Red termékeket SOHO (azaz kisebb vagy otthoni irodákba szánt) és konzumer NAS rendszerekbe szánják, amelyek 1-8 HDD befogadására képesek, persze akár asztali gépekbe is beépíthetők, ha szükség van ekkora helyi tárkapacitásra. A háttértárak (legalábbis a 6 terabájtos modellek) öt-öt 1,2 terabájtos lemezzel dolgoznak és 64 megabájtos puffer tartozik hozzájuk. A meghajtók a gyártó szerint halkak és a fogyasztásuk is alacsony - a Western Digital három év garanciát vállal a termékekre.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

A Red Próval a cég már a professzionálisabb munkakörnyezeteket veszi célba: azok a közepestől egészen a nagyméretű vállalati NAS-okat is támogatják, az akár 16 merevlemez befogadására képes darabokig, legyen szó rackbe szerelhető, vagy tornyos megoldásról. A 4 terabájtos HDD-kben öt darab 800 gigabájtos lemez dolgozik, 7200 RPM sebességgel, ugyancsak 64 megabájtos puffer mellett. Ezekbe a modellekbe már hardveres rezgéskompenzáció is került az élettartam maximalizálása végett, ráadásul a gyártó is öt év garanciát ad rájuk.

A vállalat emellett a Green szériát is bővítette, ezeknél a tárolóknál a fő cél a minél halkabb és takarékosabb működés. A zöld címkés konzumer HDD-k már 5 és 6 terabájtos verzióban is elérhetők, ezek a Western Digital számos NAS-gyártópartnerének termékeit támogatják. A vállalat árat egyelőre csak a Red és Red Pro lemezek esetében közölt, előbbiből az 5 terabájtos modell 249, a 6 terabájtos pedig 299 dolláros ajánlott fogyasztói áron kerül a boltokba. A professzionális darabok 2 terabájtos verziója 159 dollárért lesz megvásárolható, a 3-as 199, a legnagyobb 4 terabájt tárhellyel felszerelt darab pedig 259 dollárba kerül majd.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról