Szerző: Bodnár Ádám

2013. szeptember 12. 15:51

Vezeték nélküli eszközeire is élettartam-garanciát vállal a ZyXEL

Élethosszig tartó garanciát vállal vezeték nélküli termékeire is a ZyXEL. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy olyan termékeket is megjavít vagy kicserél a gyártó, amelyeket már nem is lehet kapni a piacon. A szolgáltatás célja növelni a vásárlók és a viszonteladók bizalmát.

A gondos tervezésre, csúcstechnológiájú gyártásra és a szigorú minőségbiztosításra alapozva a  switchekre már egy ideje élethosszig tartó garanciát vállal a ZyXEL, amely most a vezeték nélküli eszközeire is kiterjeszti ezt a konstrukciót. Az élethosszig tartó jótállás valamennyi switchre, az összes BWLAN kontrollerre, egyes Access Pointokra, ventilátorokra, és az üzleti termékek széles skálájára is vonatkozik.

"Ez a garancia elsősorban a ZyXEL vezeték nélküli eszközeire érvényes, beleértve a legnépszerűbb NWA1100-at és a NWA3000-es Acces Pointokat is” – mondta el Treso Tamás, a ZyXEL Magyarország regionális értékesítési menedzsere. "Egyre több vezeték nélküli eszközt értékesítünk az üzleti szektorban, és mára eljutottunk odáig, hogy korlátozott élethosszig tartó garanciát tudunk biztosítani valamennyi üzleti WLAN Access Pointhoz és kontrollerhez."

Az élettartam-garanciát sokan "örök" garanciaként értelmezik, ám ez egyáltalán nem ezt jelenti. A fogalmat elsőként a Kingston memóriák kapcsán ismerhették meg a magyarországi fogyasztók, és valójában azt fedi, hogy a gyártó egészen addig cserél egy memóriamodult, ameddig ezt valamelyik raktárából meg tudja oldani. Eltérő gyártók eltérő módon értelmezik az élettartam-garancia vagy élethosszig tartó garancia kérdését, ezért ezekben az esetekben mindig az adott gyártó gyakorlata a releváns.

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori

Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

Égbe révedő informatikusok: az Időkép-sztori Mi fán terem az előrejelzés, hogy milyen infrastruktúra dolgozik az Időkép alatt, mi várható a deep learning modellek térnyerésével?

A HWSW érdeklődésére a ZyXEL hazai képviseletnél elárulták, a termékeik esetében a "korlátozott, teljes élettartamú garancia szerint egy termék életciklusa akkor kezdődik, amikor az Európai Unión belül elérhetővé teszik a fogyasztók számára és addig tart, amíg az életciklus végét bejelentő nyilatkozatot közzé nem teszik a ZyXEL helyi weboldalán. Az életciklus végét jelző bejelentés után az üzleti termékeket még további öt éven keresztül igénybe vehető technikai támogatás a ZyXEL Szolgáltatóközpontokban." Vagyis az élettartam-garancia a gyártói "end of life" nyilatkozat közzétételétől számított 5 évig tart.

Hogy melyik ZyXEL termékekre vonatkozik az élettartam-garancia, illetve hogy mely más eszközök milyen garanciális feltételekkel kaphatók, arról részletesen a cég weboldalán lehet tájékozódni. Ugyanitt érhető el az a lista, amely 2009-ig visszamenőleg tartalmazza az end of life nyilatkozatok időpontját, feltehetően ebbe kerülnek majd bele a most forgalmazott termékek is, amikor a gyártói életciklusuk véget ér.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról