:

Szerző: Bodnár Ádám

2013. szeptember 3. 14:43

Okostelefonokkal is használható a Telenor LTE hálózata

Alig több mint egy évvel a 4G szolgáltatás bevezetése után a Telenor okostelefonokon is elérhetővé teszi az LTE technológiát.

Bevezető akcióként a Hipernet 4G nevet kapott szolgáltatás az év végéig minden, hang- és adatszolgáltatást is magában foglaló előfizetéses tarifával, továbbá mobiltelefonon havidíjas adatcsomaggal és 4G-képes telefonnal rendelkező ügyfél számára használható, külön díj megfizetése nélkül.

Több hónapnyi ügyfélteszt után a Telenor 2012 nyarán indította el élesben LTE-szolgáltatását, amelyet egészen máig kizárólag mobilnet-stickkel, csak adatalapú előfizetéssel lehetett használni. A norvég tulajdonú operátor a Telekomhoz hasonlóan az 1800 MHz-es frekvenciasávban, SingleRAN hálózati elemek felhasználásával biztosítja a szolgáltatást, az infrastruktúra eszközöket éppúgy a ZTE szállítja a szolgáltató számára, mint a 3G-s hálózat többi rádiós- és vezérlőelemét.

"Nagyon boldog vagyok, hogy mostantól már okostelefonos ügyfeleink is élvezhetik a Hipernet 4G legnagyobb előnyeit, azaz a legtöbb vezetékes internetkapcsolatot megszégyenítő feltöltési- és letöltési sebességet, valamint a mobilinternet esetén a rendkívül alacsony válaszidőt" - mondta a vállalat műszaki vezérigazgató-helyettese, Sepsi Zsolt. "A folyamatos hálózatfejlesztési munkáknak köszönhetően idén a magyar lakosság közel negyede számára tesszük elérhetővé a 4G technológiát."

A sötéttel jelzett területeken érhető el az LTE hálózat

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét!

A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

Nyerd meg az 5 darab, 1000 eurós Craft konferenciajegy egyikét! A kétnapos, nemzetközi fejlesztői konferencia apropójából a HWSW kraftie nyereményjátékot indít.

A Hipernet 4G használatához a Telenor közleménye szerint USIM-kártya szükséges, amelyet mintegy fél éve biztosít új mobiltelefon előfizetésekhez a szolgáltató. Azon ügyfelek, akik ki szeretnék használni a minden korábbinál gyorsabb mobilnetben rejlő lehetőségeket, díjmentesen cserélhetik be régi SIM-kártyájukat az új típusra a Telenor boltjaiban és partnerüzleteiben.

Douglas Gilstrap, az Ericsson alelnöke szerint 2018-ban az LTE-szolgáltatások a világ népességének 60 százaléka számára állnak majd rendelkezésre, az előfizetések száma pedig meghaladja majd az egymilliárdot. Ezáltal a felhasználók még kevésbé lesznek korlátok közé szorítva a mobilos adatforgalmazásnál, nagyobb adatmennyiséget és gyorsabban tudnak majd elérni.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 06:07

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.