Szerző: Bodnár Ádám

2013. augusztus 28. 11:27

Nagyobb tárhely és új képességek a SkyDrive Pro verziójában

Jelentősen megnövelte a SkyDrive Pro szolgáltatás tárhelyét a Microsoft, valamint új képességekkel is felruházta a rendszert, amely az Office 365 üzleti csomagok előfizetőinek jár.

Az Office 365 üzleti verzióihoz járó SkyDrive Pro eddig 7 gigabájt online tárhelyet tartalmazott mindössze, és meglepő módon nem is volt lehetőség a bővítésére. A Microsoft végre változtatott ezen a gyakorlaton, egyrészt a SkyDrive Pro alapértelmezésként már 25 gigabájt tárhelyet kínál a régi és új felhasználóknak egyaránt, másrészt megjelent a rendszerben a további bővítés lehetősége, bár nem túl rugalmas módon csak két lépcsőben történhet, 50 vagy 100 gigabájtig. Így ha valakinek 30 gigabájtra van szüksége, legkevesebb 50-et ki kell fizetnie.

A bővítés gigabájtonként 20 dollárcent havonta, derül ki a Microsoft Office blog bejegyzéséből, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 45 forintot jelent. A 25 gigabájtról 50 -re bővítésért így 5 dollárt kell leszurkolni, a 100 gigabájtos plafon elérése pedig 15 dollárba kerül havonta. Európában az extra gigabájtokért 16 eurocentet kér a vállalat havonta, ami jelenlegi árfolyamon nagyjából 48 forintnak felel meg, az 50 gigabájtos bővítés így havi 1200 forint körüli összeget kóstál, a 100 gigabájtos pedig ennek a háromszorosába, 3600 forintba kerül hozzávetőleg.

Toxikus vezetők szivárványa

Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Toxikus vezetők szivárványa Az IT munkakörülményeket, a munkahelyi kultúrát alapjaiban határozzák meg a vezetők, főleg ha még toxikusak is.

Egy új funkció a bekerült a szolgáltatásba, mégpedig a "Shared with me" nézet, ahol a felhasználók a nem csak az ismerőseik, munkatársaik által velük megosztott dokumentumokat láthatják. Ez a nézet a Google Drive-használók számára régóta ismerős lehet és a "lakossági" SkyDrive-on is elérhető volt már egy ideje, most azonban bekerült a SkyDrive Próba is végre. Az itt megtalálható dokumentumok lehetnek egy másik felhasználó SkyDrive fiókjában vagy egy team site-on. Az állományok az eredeti megosztásnak megfelelő jogosultságokkal együtt ugyanúgy kezelhetők, mintha a saját SkyDrive Pro fiókban lennének.

A Microsoft megnövelte a feltölthető fájlok maximális méretét is, mostantól 2 gigabájtos lehet a legnagyobb állomány egy SkyDrive Pro fiókban, illetve a lomtár ürítési ciklusa 30 napról 90 napra emelkedett. Amint az ismert, a SkyDrive Prón a törölt fájlok egy lomtárba kerülnek, ahonnan mostantól háromszor annyi ideig állíthatók vissza, ha valaki mégis úgy dönt, hogy szüksége van rájuk. Az új fiókokban alapértelmezetten bekapcsolja a Microsoft a verziózást is, egy fájlból a 10 utolsó változatot tárolja el a rendszer - ez egyébként nem csak a SkyDrive Pro fiókokban, hanem a team site-okon is így lesz mostantól.

 

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról