Szerző: Koi Tamás

2013. augusztus 16. 15:18

Ütős csatornakínálattal indulhat a Sony tévészolgáltatása

Megállapodásra juthatott a Sony és a Viacom egy új, online nézhető tévés szolgáltatás tartalmi vonalát illetően - ezzel a japán cég lehet az első olyan vállalat a technológiai multi, mely a tartalomválasztékát tekintve versenyképes szolgáltatást kínálhat a meglévő over the top szolgáltatókhoz képest.

Online kapcsolaton keresztül elérhető, streamelt tévészolgáltatás indulását tervezi a Sony, melyhez a japán cég már a tartalomszolgáltatói partnert is megtalálta - állítja több, egybehangzó forrásra hivatkozva a Wall Street Journal. A lap úgy tudja, hogy a vállalat bármelyik pillanatban bejelentheti a megállapodást a Viacommal, mely egyebek mellett az MTV, a Comedy Central és a Nickelodeon tulajdonosa. A választékba minden bizonnyal a Sony Pictures Entertainment saját csatornái, az AXN és az Animax is bekerülhetnek. A Viacom több nézett csatorna mellett a Paramount Pictures tulajdonosa is egyben.

Ha a Viacommal kötött megállapodást csakugyan sikerült tető alá hozni, az egyben azt jelentheti, hogy a Sony lesz az első olyan, a technológiai iparban (is) tevékenykedő multi, mely versenyképes fizetőstévé-szolgáltatással állhat elő. A versenytársakhoz (pl. Netflix) hasonlóan a Sonyét is bizonyára több platformon is el lehet érni majd, így a mobil kimeneteken túl tévés alkalmazásokon és játékkonzolokon is lehet streamelni a tartalmukat - a Sony itt építhet a tévéire, a PlayStation konzolokra, valamint az okostelefonjaira és tabletjeire, amelyeket vonzóbbá tehet ezzel a szolgáltatással például exkluzív tartalmak révén.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak

Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

Nagy pénz, nagy szívás: útravaló csúcstámadó IT-soknak Az informatikai vezetősködés sokak álma, de az árnyoldalaival kevesen vannak tisztában.

A források szerint a Sony jelenleg is tárgyal további tartalmi megállapodásokról többek közt a Walt Disney-vel (mely egyebek mellett az ESPN sportcsatorna tulajdonosa), a Time Warnerrel (az HBO és a TNT tulajdonosával), valamint a CBS-szel. A csatornák egy része egyébként korábban megjelent a Microsoft Xbox Live szolgáltatásában is, a teljes szolgáltatáscsomag részeként.

A Sony fizetős online tévészolgáltatása a rendszert közelebbről ismerő, névtelen források szerint vonzó lehetőségeket biztosít a csatornatulajdonosok számára, így többek közt egyedi nézői szokásokhoz igazított ajánlórendszer jelenhet meg a szolgáltatásban (hasonló elvre épül majd az Xbox OneGuide szolgáltatása is), emellett a japán cég által megálmodott felhasználói interfész esztétikus, intuitív és egyszerűen használható lesz. Hasonló előnyökkel kecsegtet az Intel korábban bejelentett, és várhatóan az év végén induló online tévés platformja, de egyelőre nincs hír arról, hogy a processzorgyártóknak mely tartalomszolgáltatókkal sikerült megállapodnia.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról