Szerző: Koi Tamás

2010. szeptember 30. 14:52

Hamarosan itthon is kapható a Nokia N8

Mindössze pár nappal az eredetileg kitűzött időpont után megindult a Nokia új csúcskategóriás okostelefonjának, az N8-nak a szállítása.

A finn gyártó képviselői a múlt héten még több lapnak azt nyilatkozták, hogy az újdonság szállítása pontosan nem közölt ok miatt akár heteket is késhet, mostanra azonban világossá vált, hogy a szállítást késleltető problémák - ha voltak egyáltalán - kisebbnek bizonyultak a vártnál. A cég ma bejelentette, hogy útnak indította az első szállítmányokat, vagyis az első készülékeket napokon belül birtokba vehetik a márka leghűségesebb rajongói.

A Nokia N8 szakértők szerint az első olyan készüléke lehet a világ legnagyobb mobilgyártójának, mely felveheti a versenyt az Apple immár négyéves múltra visszatekintő iPhone-jával. Tény, hogy a gyártónak mindeddig nem sikerült maradandót alkotni az érintőkijelzős okostelefonok mezőnyében, a tavalyi év nagy durranásaként beharangozott N97 a kezdeti szoftveres problémák miatt inkább megkeserítette, mintsem megkönnyítette volna a vásárlók életét.

Az N8-at idén áprilisban jelentette be a cég, azt ígérve, hogy a készülék a "nagyobb piacokon" a harmadik negyedév végére a boltokba kerül. Az impozáns képességekkel (3,5 hüvelykes OLED-kijelző, 12 megapixeles kamera, fém készülékház stb.) rendelkező okostelefon kapcsán, valamint a kezdeti prototípusok vizsgálata után a szakma többé-kevésbé egységesen, elismerően nyilatkozott, ugyanakkor abban is egyetértés mutatkozott, hogy a telefonnak sokkal hamarabb piacra kellett volna kerülnie ahhoz, hogy komoly esélye legyen a sikerre vetélytársaival szemben. A telefon nem csak műszaki felépítésében, hanem szoftveres tartalmában is jelentősen különbözik elődeitől, ez ugyanis az első olyan mobil a cég választékában, melyen Symbian^3 operációs rendszer fut.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Az újdonságot borsos fogyasztói ára (nettó 370 euró) dacára vélhetően így is viszik majd, mint a cukrot, legalábbis erre utal, hogy a gyártónál leadott előrendelések száma állítólag messze meghaladja az előzetes várakozásokat. A Nokia saját bolthálózatán túl természetesen szolgáltatópartnereivel karöltve is értékesíti majd az N8-at, a cég eddig száznál több operátorral szerződött a mobil forgalmazására.

Itthon egyelőre nem tudni, hogy melyik szolgáltatónál kerül majd forgalomba az N8, a hamarosan érkező készülékekről egyedül a T-Mobile ad tájékoztatást, a kurrens listában azonban egyelőre nem szerepel a mobil. A Nokia hazai képviseletétől azt az információt kaptuk, hogy a készülék "hamarosan" kapható lesz, ennél konkrétabb tájékoztatást későbbre ígért a cég. Az újdonság ajánlott listaára egyelőre nem ismert.

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról

FLIP

3

Kagylómobillal erősít a Honor

2024. június 14. 10:28

A cég útnak indította első flip típusú készülékét, amivel újabb hézagot foltoz be a nagy márkák elleni versenyben.