:

Szerző: Koi Tamás

2010. augusztus 9. 13:12

Egyszerűsíti kábeltévés kínálatát a UPC

Átrendezi kábeltévés szolgáltatásainak struktúráját a UPC. Augusztus közepétől a jelenlegi öt helyett már csak két nagy csomag lesz a kínálatban, a szolgáltatások összetétele és ára azonban nem változik, ígéri a cég.

Augusztus 15-től csupán két digitális kábeltévés csomag, a "digital bronze" és a "digital gold" elnevezésű konstrukció lesz elérhető a UPC Magyarország portfóliójában, miután a szolgáltató az ügyfelek könnyebb tájékozódása érdekében "prémium opció" néven bevezeti a kínálatba a különféle tudású beltéri egységek havi bérleti konstrukcióját. A HD-kimenettel, illetve műsorfelvételi képességekkel rendelkező beltérik eddig is szerepeltek a szolgáltatáskínálatban, de a bérleti díjakat integrálták összesen három díjcsomagba (digital bronze dvr, digital gold dvr és digital gold hd dvr).

Augusztus közepétől a fentebb említett három díjcsomag megszűnik, a kínálatban már csak a 43 csatornát tartalmazó digital bronze és a 69 csatornából álló digital gold konstrukció lesz elérhető. Az ügyfél eldöntheti, hogy a szolgáltatás részeként biztosított, alap tudású set-top box mellé szüksége van-e olyan beltéri egységre, mely plusz kényelmi funkciókat is kínál.

Az új rendszerben a UPC ígérete szerint az árak nem lesznek magasabbak, vagyis a hatezer forintos havidíjú digital gold csomagot előfizető ügyfél havi ezer forintért kaphat majd DVR-es set-top boxot, azaz a hónap végén pont annyit kell majd fizetnie, mint amennyit a digital gold dvr csomagért fizetne a jelenlegi rendszerben. Újdonság, hogy a jövő héttől a digital bronze csomaghoz is lehet majd kérni HD-s és DVR-es beltérit kérni.

Szintén újdonság, hogy a UPC az előfizetői visszajelzésekre reagálva szeptember elsejétől bevezeti a HDMI-kimenettel rendelkező, SD-s set-top box bérleti lehetőségét. Bár az SD-adások minősége ezt a lépést láthatóan nem indokolja, a lapostévékkel rendelkező ügyfeleknek fontos szempont lehet, hogy a HDMI-csatlakozás által biztosított összeköttetés révén a kábelezés miatt jelentkező esetleges minőségromlás teljesen kiküszöbölhető az új egységekkel. A HDMI-kimenettel ellátott SD-s beltérikért is prémium összeget kell majd fizetni: havonta ezer forintot.

A Nemzeti Hírközlési Hatóság legutóbbi, májusi gyorsjelentése szerint a UPC a vezetékes tévészolgáltatások piacán több mint 34 százalékos részesedéssel rendelkezik, ezzel majdnem annyi előfizetője van, mint a második pozícióban lévő T-Home-nak és a DIGI-nek együttvéve. Az NHH jelentése a kábeltévé-piac mintegy 80-85 százalékáról rendelkezik pontos képpel.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 04:14

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.