Szerző: Koi Tamás

2010. március 24. 09:39

A Nintendo is 3D-s lesz

Hamarosan a Nintendo is elindul azon az úton, melyre a nagyobb szórakoztatóelektronikai gyártók idén év elején léptek: a cég bejelentette, hogy készül az első, 3D-s képi élményt nyújtó konzoljáték, a Nintendo 3DS.

A Nintendo DS kézi konzol családba tartozó 3DS-ről kedden lebbentette fel a fátylat a japán gyártó, ám egyelőre alig árult el konkrét részleteket a 3D-s játékgépről. Annyi mindenesetre biztos, hogy a 3DS lesz az első, 3D-s konzolja a Nintendónak, ezzel együtt az első 3D-s hordozható játékgép a piacon. A konzolok közül várhatóan a Sony PlayStation 3-at ruházzák majd fel 3D-s képességekkel, egy valamikor az elkövetkezendő hónapokban érkező szoftverfrissítéssel.

A Nintendo 3DS játékgép az eddig ismert 3D-s koncepcióktól egy ponton lényegesen eltér majd a gyártó bejelentése szerint: a 3D-s képi élményhez ugyanis nem lesz szükség semmilyen további segédeszközre, jellemzően polarizációs szemüvegre. Arról egyelőre nem árultak el részleteket a Nintendónál, hogy szemüveg nélkül hogyan valósítják majd meg a háromdimenziós képi megjelenítést.

Az új, 3D-s kézi konzolról mindemellett tudni lehet azt is, hogy a DS termékcsaládba tartozó játékgépekhez hasonlóan két kijelzővel ellátott 3DS-nek kisebb kijelzője lesz, mint a 4,2 hüvelykes képátlójú panelekkel ellátott DSi XL-nek. A játékgép emellett egy megújult irányítószervet is kap majd, valamint force feedback motor is lesz benne, vagyis ha a játék támogatja ezt a funkciót, bizonyos effektekhez rezgéseket is lehet majd társítani. A Nintendo emellett gyorsulásérzékelő beépítését is tervezi, valamint stabilabb és gyorsabb vezeték nélküli kommunikációt és hosszabb akkumulátoros rendelkezésre állást is ígér a Nintendo 3DS-sel.

Az új 3D-s kézi konzolról további részleteket a bejelentés szerint a júniusban kezdődő E3 expón lehet majd megtudni.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról