Szerző: Koi Tamás

2010. január 6. 11:39

Az Amazon nagyobbik könyvolvasója is kapható itthon

Mától a világ több mint száz országában lakók számára is előrendelhető az Amazon által forgalmazott Kindle termékcsalád legmodernebb, legnagyobb tudású tagja, a Kindle DX.

A kisebbik modelltől elsősorban a kijelző méretében különböző Kindle DX-et január 19-én kezdi szállítani több mint száz országba, köztük Magyarországra is az Amazon. Az eszköz nemzetközi változata az amerikai modellel egyező, nettó 489 dolláros fogyasztói áron szerepel a webáruház kínálatában, ennél azonban a vámkezelés és a postaköltség miatt jóval többet kell majd érte fizetniük a külföldieknek (Magyarországra rendelve a Kindle DX ára máris 611 dollárra emelkedik).

A kisebbik - ezzel együtt olcsóbb - Kindle nemzetközi változatát tavaly október 19. óta forgalmazza az Amazon, ez 259 dollárba kerül, és ugyanazok a tartalmak érhetők el hozzá, mint a Kindle DX-hez. A Kindle Store egyébiránt jelenleg megközelítőleg 330 ezer angol nyelvű könyvet valamint száznál is több, amerikai és nemzetközi újságot tartalmaz, melyek számait akár egyenként, akár előfizetéses rendszerben lehet beszerezni.

\"\"

A webáruházból letölthető könyvek 13 dollárba kerülnek, de bizonyos kiadványokért jelentősen olcsóbban, 6 dollárért is hozzá lehet jutni. A Kindle DX a cég szerint nagyjából 3500 könyvet tud eltárolni a memóriájában. A könyvek letöltése 3G-s mobilhálózaton keresztül történik, az Amazon szerint ideális körülmények közt a megvásárolt kiadványok egy percen belül letölthetők az e-könyvolvasóra.

A Kindle tavaly októberi nemzetközi bevezetése kapcsán kérdésessé vált, hogy az Amazon melyik mobilszolgáltatóval és milyen feltételek mellett szerződött az infrastruktúra használatát illetően. A HWSW úgy tudja, hogy a cég hazai partnere a Vodafone lehet, ám ezt a szolgáltató soha nem erősítette meg hivatalosan. A nemzetközi Kindle-változatok egyik megkötése, hogy az eszközzel - éppen a magas roamingdíjak miatt - nem böngészhető az internet, csak a Kindle Store elérésére lehet használni a 3G-kapcsolatot.

Az elektronikus könyvolvasók, elsősorban a kisebbik Kindle iránt hatalmas volt a kereslet idén karácsonykor: az Amazon közleménye szerint a webáruház legkeresettebb árucikke volt tavaly az ünnepi szezonban a Kindle, ráadásul december 25-én első ízben fordult elő, hogy több elektronikus könyvet értékesített a webshop, mint hagyományosat, ami annak ismeretében legalábbis beszédes, hogy az Amazon eredetileg könyvek forgalmazásával kezdte pályafutását.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról