Mellékleteink: Unix / Linux | Gamekapocs
Keres
>> Developer 2014 kutatás: vegyél részt a kutatásunkban és segíts megismerni a hazai szoftverfejlesztők szokásait! <<

Okostelefonról is elérhető az Acrobat.com

Dojcsák Dániel, 2009. november 20. 14:10
Ez a cikk több évvel ezelőtt születetett, ezért előfordulhat, hogy a tartalma már elavult.
Frissebb anyagokat találhatsz a keresőnk segítségével:

Az Adobe ma jelentette be, hogy az Acrobat.com online irodai szolgáltatáscsomagján több fejlesztést hajtott végre, ezek közül a legfontosabb, hogy iPhone és Blackberry támogatás is lesz mostantól.

Az Acrobat.com eddigi legnagyobb hiányossága, hogy kizárólag teljes értékű asztali böngészőből lehetett elérni, pedig az online irodai szoftverek, csoportmunka-eszközök legnagyobb előnye, hogy bármikor, bárhonnan elérhetőek az adatok. Így nem túlzó igény az sem, hogy a dokumentumokat akár egy okostelefon kijelzőjén keresztül is meg lehessen jeleníteni, vagy szerkeszteni lehessen azokat. Pontosan úgy, ahogy teszi ezt a Google Docs vagy éppen a Microsoft hamarosan debütáló új webes Office. A kritika hatott, így a jövőben az Acrobat.com felhasználói is képesek lesznek mobilról megnyitni a fájlokat, megosztani őket, sőt, a feltöltés és a faxküldés funkció is elérhető telefonon keresztül. Akát a telefonnal készült fotók is bekerülhetnek az Acrobat.com dokumentumtárába.

Az Acrobat.com egy ingyenes szolgáltatásként indult, majd idén júniusban mutatták be a fizetős prémium változatot, ahol webes konferenciák is lebonyolíthatóak, illetve minden dokumentum átkonvertálható és menthető PDF-ként is is. A mobilos változat pontosan ugyanezt a modellt követi, hiszen az ingyenes felhasználás mellett havi 5 dokumentumban van limitálva a feltöltés, akinek ennél többre van igénye, annak külön fizetnie kell.

Az Acrobat.com közel három tucat új szolgáltatással gazdagodik, amelyek mindegyikét a felhasználók javasolták a cég számára. A legfontosabb fejlesztés, ami a mobilos megjelenítés átláthatóságát is segíti, hogy ezen túl a fájlok egy közös listában is felsorakoztathatóak, s nem kell a táblázatokért a Tables-be, a szövegekért a Buzzwordbe, vagy a prezikért a Presentations-be belépni.

[+] Adobe Acrobat.com teszt

Az Adobe ezzel egy korábbi ígéretét teljesítette, s látszik, hogy komolyan gondolták azt, hogy ma már a különböző formátumokat nem lehetséges szétválasztva kezelni, s talán a későbbiekben az integráció még erősebbé válik. A cég ígérete szerint az Acrobat.com következő fontos fejlesztése egy csoportos dokumentumtár, ahol a felhasználók megoszthatják egymással állományaikat és akár közösen is szerkeszthetnek fájlokat, figyelemmel kísérve egymás változtatásait.

A webes dokumentumszerkesztő új verziója magyar idő szerint holnap délelőtt frissül, s a több mint 5 millió felhasználó mindegyike számára elérhető lesz.

Mit gondolsz? Mondd el!

Adatvédelmi okokból az adott hír megosztása előtt mindig aktiválnod kell a gombot! Ezzel a megoldással harmadik fél nem tudja nyomon követni a tevékenységedet a HWSW-n, ez pedig közös érdekünk.
Egy kis türelmet kérünk, töltjük a kommenteket...

Új komment írásához be kell jelentkezned!

A Fórumos azonosítódat is használhatod.

Ha még nem vagy tagunk, regisztrálj! Csak 2 perc az egész.

Tipp #1: több formázási lehetőséged van, ha a Fórumban szólsz hozzá a témához!
Tipp #2: készítettünk egy gyűjtőoldalt, ahol az összes friss kommentet megtekintheted.