Szerző: Bányai György

2009. február 23. 16:03

AMOLED-kijelzővel hódít a Samsung új kompaktja

Türelmetlenek a fényképezőgépgyártók, újdonságainak bejelentésével nem várnak a közelgő PMA megnyitásáig. A Samsung sokadik korai bejelentése közül a TL320 AMOLED-kijelzővel és a gyártó NV-sorozatának egy tagján már megismert analóg műszerekkel sokkol.

[HWSW] Türelmetlenek a fényképezőgépgyártók, újdonságainak bejelentésével nem várnak a közelgő PMA megnyitásáig. A Samsung sokadik korai bejelentése közül a TL320 AMOLED-kijelzővel és a gyártó NV-sorozatának egy tagján már megismert analóg műszerekkel sokkol.

A Samsung bejelentette 12,2 megapixeles vadonatúj kompaktját, melynek stílusos fémháza egy 3 hüvelykes, 460 ezer képpontos AMOLED-típusú kijelzőt tart a hátoldalán. A fényképező optikája is remek darab, ötszörös közelítésre alkalmas és rázkódásvédelemmel is meg van erősítve. A TL320 izgalmas jellemzői között olyat is találunk, mely a szokásostól eltérő, sokszor különlegessége okán drámai képkompozíciót is lehetővé tesz: a széleslátószög akár 24 milliméteres is lehet.

A fényképező H.264 kódolással rögzíti a HD-videókat, melyek 30 képkockás frissítés mellett 1280x720 képpont felbontásúak lehetnek. A TL320 automata üzemmódját a fejlett témaválasztó vértezi fel értelemmel, melynek több motívumprogramja is profitálhat az arcfelismerő autofókusz üzemmódjaiból. A fényképező mindemellett teljes kézi beállíthatóságot is kínál, ekkor a zár-, illetve a blende értékeire lehetünk hatással.


A HDMI-kimenettel is ellátott Samsung TL320 a tetején, az autók műszereihez hasonlóan mutatók és számlapok segítségével is kijelzi a memóriakártya és a lítiumion akkumulátor töltöttségi fokát, ez a megoldás igen látványos, és a tavalyi Photokinán kiállított Samsung NV9 rejtett optikás kompaktban volt először látható. Az igen csinos, vérbeli kompaktfényképező májustól válik elérhetővé, ára 379 dollár lesz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról