Szerző: Bányai György

2009. február 20. 16:26

Új ultrazoom fényképező a Sonytól

A Sony négy új kompaktfényképezőgépe mellett egy kedvező árú ultrazoom modellt is bejelentett, a Cyber-shot DSC-H20 képérzékelője 10 megapixeles, az optikai közelítés pedig tízszeres. A géppel HD-videók is készülhetnek

[HWSW] A Sony négy új kompaktfényképezőgépe mellett egy kedvező árú ultrazoom modellt is bejelentett, a Cyber-shot DSC-H20 képérzékelője 10 megapixeles, az optikai közelítés pedig tízszeres. A géppel HD-videók is készülhetnek

A Sony Cyber-shot DSC-H20 kisméretű, fekete burkolata 10 megapixeles képérzékelőt rejt, melyet a tervezők egy tízszeres közelítésre alkalmas (38-380 mm) Carl Zeiss zoomoptikával párosították. A DSC-H20 egyébként a nagyzoomos követelményeknek megfelelően rázkódásvédelmet is kapott, mellyel kedvezőtlen fényviszonyok közepete is esély lehet a bemozdulásmentes képek készítésére, még alacsonyabb ISO-érzékenység (ISO 80-tól ISO 3200-ig) választása esetén is.

A fényképező hátoldalán egy 3 hüvelykes kijelző informál, melyet feltétlen használnunk kell, mert a kategóriában általános elektronikus kereső áldozatul esett a költségcsökkentésnek, ezt hiába keressük a gépházon. A BIONZ képfeldolgozó processzorral szerelt DSC-H20 üzemmódjai között zár-, blende előválasztást, valamint teljes kézi beállíthatóságot kínáló üzemmódot is találhatunk, de ha ezekkel nem szívesen vesződnénk, az intelligens témaválasztó is szolgálatba állhat.


A fényképezőre HD-videók rögzítését is rábízhatjuk, 1280x720 képpontos felbontásban egy 2 gigabájtos Memory Stick kártyán 29 percnyi anyag tárolható. Az arcfelismerő autofókusz képes megjegyezni a használó által kiválasztott személyt, így a fókuszált területet jelölő négyzet automatikusan állhat később is rá. A Sony Cyber-shot DSC-H20 április végétől gazdagíthatja a fotósboltok kínálatát, 280 dolláros kezdőáron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról