:

Szerző: Bányai György

2009. január 7. 14:12

Az ASUS billentyűzetbe rejtette legújabb Eee PC-jét

Az ASUS legújabb, az Eee-vonalba tartozó terméke több mint tanulmány. Az Eee Keyboardban egy komplett számítógép rejtőzik, melyben nettopos és netbookos hagyomány szerintiek a hardveres alapok.

[HWSW] Az ASUS legújabb, az Eee-vonalba tartozó terméke több mint tanulmány. Az Eee Keyboardban egy komplett számítógép rejtőzik, melyben nettopos és netbookos hagyomány szerintiek a hardveres alapok.

Az ASUS komolyan gondolja, hogy piacra küldi jelenleg még csak prototípus-állapotú Eee-billentyűzetét, melyben a háttérvilágított gombok alatt egy komplett számítógép is megtalálható. A gép hagyományos kijelzővel nem rendelkezik, de a billentyűk mellett egy 5 hüvelykes LCD szolgál tapipadként, illetve a gyorsgombok megjelenítésére.

Eee-billentyűzet

Az ASUS a Commodore 64 és a Spectrum 48k időket idéző billentyűzet-számítógéppel a háztartásokban már megtalálható monitorokat, illetve frissebb tévéket célozza, melyekhez csatlakozni is tud, mert rendelkezik VGA- és HDMI-csatlakozókkal. A komplett egység egyébként mindössze 0,95 kilogramm, benne 1,6 gigahertzes Intel Atom processzor ketyeg, mellette 1 gigabájt memória és 16, vagy 32 gigabájtos SSD található.

Az Eee-billentyűzeten a Windows XP operációs rendszer otthoni változata fut, van benne két USB 2.0 kapu, Bluetooth 2.0 rádió és vezeték nélküli hálózati csatoló is, mely 802.11 b/g/n szabványok szerint képes csatlakozni. A billentyűzetről annyit árult el az ASUS, hogy fél éven belül szándékoznak vele a piacon megjelenni, még nem ismertetett arsávban.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 14:49

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.