:

Szerző: Bányai György

2007. december 12. 08:57

A HWSW karácsonyi ajándékötletei: néhány érdekes kütyü

Közeledik a karácsony, ezen a héten már ezüstvasárnap lesz. Azok számára, akik valamiféle kütyüvel lepnék meg ismerősüket, ötletadóként összegyűjtöttünk néhány olyan terméket, amelyek valamely jellemzőjük miatt eltérnek az átlagtól, vagy áruk meglepően alacsony, és ezért jó vételnek ígérkeznek.

[HWSW] Közeledik a karácsony, ezen a héten már ezüstvasárnap lesz. Azok számára, akik valamiféle kütyüvel lepnék meg ismerősüket, ötletadóként összegyűjtöttünk néhány olyan terméket, amelyek valamely jellemzőjük miatt eltérnek az átlagtól, vagy áruk meglepően alacsony, és ezért jó vételnek ígérkeznek.

Legnagyobb akciókkal a digitális fényképezőgépek között találkozhatunk, ahol már az sem ritka, ha egy neves gyártó belépőszintű, mégis hat megapixeles felbontást kínáló terméke kerül az szórólapokra, vagy a forgalmazó weboldalára 20 ezer forint körüli összegért. Ezek közül talán a legjobb vétel a Samsung D60 lehet, amely a 6 megapixeles felbontást háromszoros optikai zoommal (35-105mm) párosítja. Az igényesen kidolgozott, olcsó hatást egyáltalán nem keltő fekete gépház szép ajándékká teszi a D60-at, ami ráadásul az elfogadható képminőség mellett kategóriájában szokatlanul remek mozgókép-felvételi lehetőségekkel (másodpercenként 30 darab 640x480 képpont felbontású kép) is rendelkezik.

Samsung Digimax D60

A fényképezőgépeknél maradva, ám picit magasabban meghúzva az árhatárt, már 50 ezer forint alatt találkozhatunk olyan ultrazomos masinával, melyből még az optikai rázkódásvédelem sem hiányzik. Ilyen gép a remek színeiről híres Kodak EasyShare Z612 is, amely 6,1 megapixeles felbontás mellett teszi lehetővé a tizenkétszeres optikai közelítést. Tükörreflexes gépek esetében az előbbi összeg duplázódik, de a százezer forintos árért 10 megapixeles felbontást, valamint egy Sigma zoomoptikát kapunk az Olympus E400 speciális készletében hazánk talán leghíresebb szórakoztató-elektronikai áruházláncában.

Kodak EasyShare Z612

Oldalunk hasábjain találkozhattunk már a Logitech Squeezebox vezeték nélküli zenelejátszó tesztjével, a hozzá hasonló termékek közül érdemes lehet egy pillantást vetni a Pinnacle SoundBridge Home Musicra. A készülék képes a számítógépünkön található MP3-állományok vezeték nélküli lejátszására a lakás bármely pontján, a webrádiók hallgatásához pedig még a PC-re sincs szükség, a Home Music az internetet a router aktív kapcsolatát használva éri el. A 22-23 ezer forint között távirányítóval együtt megkapható Soundbridge még SD kártyákat is fogad.

Pinnacle SoundBridge Home Music

A vezeték nélküli hálózatnál maradva még érdemes lehet szót ejtenünk egy olyan külső, 3,5 hüvelykes merevlemezeket fogadni képes keretről, amely vezetékes és vezeték nélküli hálózatokban egyaránt képes megosztani a beleépített merevlemez tartalmát. Az Air Live WMU-6500FS 23 ezer forintos áron kapható, elektronikája 32 megabájt memóriát és egy RISC processzort is tartalmaz, így képes géptől függetlenül is a letöltések vezérlésére.

Air Live WMU-6500FS

A Philips jópár MP3-lejátszóval szerepel a mai hazai piacon, melyek igen széles skálát járnak be a kivitelt és a tárterületet illetően is. A zsebrevágható Philips PSS 231 ShoqBox az átlagtól abban különbözik, hogy a beépített 1 gigabájt memória mellett két parányi hangszórót is tartalmaz, amelyek a kiemelkedően jó hangminőségéről híres Creative Travelsound hangkeltőkben alkalmazottakkal azonosak. A készülék fülhallgató-kimenettel és AUX bemenettel is rendelkezik. A háttérvilágítással ellátott kijelzővel rendelkező termék több helyen is fellelhető, hihetetlenül alacsony, 12500 forintos ártól.

Philips PSS 231 ShoqBox

A Bluetooth-rádióval ellátott mobiltelefonok, vagy tenyérgépek használóit meglephetjük egy 10-12 ezer forinttól megkapható külső GPS vevőegységgel, amely segítségével a PDA-ból, vagy mobiltelefonból komplett navigációs céleszközt varázsolhatunk. Kétféleképp navigálhatunk, a térképeket lokálisan a készülék memóriakártyáján tárolva, vagy a Google Maps javás alkalmazását használva, amely a vevőegység hiányában helyzetet meghatározni csak korlátozott pontossággal tud, de útvonalat tervezni enélkül is. A Palm vagy Symbian operációs rendszereket futtató készülékekre a nagyok közül a TomTom gyárt navigációs szoftvert, a Windows Mobile változatokon pedig még az iGo is elérhető -- mindkettőben van Magyarország-térkép is.

Altina GBT709

Ezeket a készülékeket senki sem ajánlotta a figyelmünkbe, és senki sem fizetett azért, hogy itt megjelenjenek, egyszerűen csak megtetszettek. Ezért konkrét árat és kereskedőt sehol sem írunk, de ha valaki meg szeretné vásárolni egyiküket, kis utánajárással kiderítheti, hol kaphatók.

Véleménye van?

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 22:02

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.