Szerző: Ady Krisztián

2007. január 30. 12:53

Megszabadulnak láncaiktól és drasztikusan gyorsulnak a UPC chello csomagok

Jelentősen átalakítja kábeles internetszolgáltatásának kínálatát márciustól a UPC, a korábbival azonos áron kapható csomagok lényegesen gyorsabbak lesznek és megszűnnek eddigi adatforgalmi korlátozásaik is. A jelenlegi chello előfizetők változatlan havidíj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, de akár több mint tripla sebességű új csomagokra állnak át.

[HWSW] Jelentősen átalakítja kábeles internetszolgáltatásának kínálatát márciustól a UPC, a korábbival azonos áron kapható csomagok lényegesen gyorsabbak lesznek és megszűnnek eddigi adatforgalmi korlátozásaik is. A jelenlegi chello előfizetők változatlan havidíj mellett automatikusan az eddigi árkategóriájuknak megfelelő, de akár több mint tripla sebességű új csomagokra állnak át.

Multimédiának feltöltés is kell

"Az egyre bővülő mai szórakoztató internetes tartalmak és web 2.0-s szolgáltatások valódi élvezetéhez korlátok nélküli kapcsolatra, extra le- és feltöltési sebességre van szükség" -- mondta Joe Zuravle, a társaság vezérgigazgatója. Kiemelte, hogy a UPC új internetcsomagjai nemcsak a nagysebességű, akár 20 megabit/s-os letöltést támogatják, hanem a saját anyagok villámgyors elküldését is lehetővé teszik egyedülálló feltöltési sebességeikkel.

A UPC chello internetszolgáltatása 2007. március 1-jétől a következő elnevezésekkel, sebességekkel és árszinten lesz elérhető egy év hűségnyilatkozat vállalalása mellett: Minimum csomag (korábbi Light) 1280/256 kbit/s-os sebesség, 5500 Ft havidíj, Medium csomag (Standard) 5120/768 kbit/s-os sebesség 7900 Ft-ért, Extreme (Classic) 10240/1024 kbit/s-os sebesség 9900 Ft-ért, illetve Professional csomag (korábbi Plus) 20480/1024 kbit/s-os letöltési és feltöltési sebességek 16900 Ft-ért.

A Monortel is gyorsít

A UPC ezzel együtt sajtótájékoztatóján közölte, hogy internetelőfizetői ügyfélköre átlépte a 200 ezres álomhatárt is. A UPC emellett a jelenlegi telefonos betárcsázós internet felváltására is kínál egy annál körülbelül kétszer nagyobb sebességet nyújtó, folyamatos és átalánydíjas szolgáltatást telefonelőfizetőinek. Áprilistól a cégcsoporthoz tartozó Monortel ADSL-szolgáltatása is hasonlóképpen átalakul.

A Monortel ADSL-csomagjai a fentiekkel megegyező sebességértékeket nyújtanak majd áprilistól, azzal a különbséggel, hogy a legnagyobb csomag esetén a technológia korlátai miatt "csak" 18 megabit/s-os letöltési sebességet lehet majd maximálisan -- elméletileg -- elérni. A megújult választék valamennyi csomagjában a UPC immár eltörli az eddigi adatforgalmi korlátozásokat.

A megkezdett műszaki fejlesztés és kapacitásbővítés várhatóan néhány hónapot vesz igénybe és legkésőbb július 1-jéig országszerte mindenütt befejeződik. A jelenlegi előfizetők nagy többsége március és április folyamán már érzékelheti a változásokat.

Modem helyett új díjcsomag

A UPC Telefon előfizetőinek száma tavaly lépte át az 50 ezres álomhatárt, ma pedig már a 100 ezres értékhez közelít. A szolgáltatást igénybevevő ügyfelek jelentős része, több mint 60 százalék valódi triple-play szolgáltatást kap a UPC-től, hiszen a telefon mellett kábeltelevíziós és internetszolgáltatást is igénybe vesz.

Az előfizetők fennmaradó, jelentős részének egy elsősorban az internetezéssel ismerkedő, eddig telefonos betárcsázós kapcsolatot használók számára kialakított, belépő szintű internet-díjcsomagot is elindított a UPC. Ez az internet díjcsomag a hagyományos telefonos kapcsolatnál több mint kétszer gyorsabb (128/64 kbit/s-os) sebességet nyújt, teljesen korlátlan, folyamatos használattal. A csomagért a UPC-telefon előfizetési díjával együtt is csupán 4900 forintot kell majd fizetni.

Véleménye van?

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról