Szerző: Hlács Ferenc

2021. január 26. 09:26

Unit tesztelés Swift-ben, célkereszben a Mock-ok

Házon belül készített felhasználási módszertannal a Swift hiányosságai ellen.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x)

Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Az AWS céges kultúrájával frissít a Deutsche Telekom IT Solutions (x) Nagy belső változáson megy keresztül a közel 5000 magyarországi alkalmazottal rendelkező cég.

Jó tesztlefedettségű kód írásához elengedhetetlen az osztályok mockolása. Ez Swift-ben nehézkes, ugyanis nincs a jól megszokott runtime access és nincsenek elterjedt 3rd party tool-ok sem a mockoláshoz mint Obj-C-ben volt az OCMock vagy a Mockito Java-ban. A Mito csapata ezért megvizsgálta a jelenleg elérhető kódgenerálás alapján működő, mock generáló 3rd party tool-okat és kidolgozott egy felhasználási módszertant, melyet sikeresen alkalmazott olyan nagy projekten is, mint például a telekomos self-service alkalmazás. A 2019. április 29-i HWSW free! mobilfejlesztői meetupon elhangzott előadáson ennek a módszernek az alapjait Csipler Zoltán, a Mito iOS fejlesztője mutatja be.

14:18
 

Unit tesztelés Swift-ben, célkereszben a Mock-ok - Csipler Zoltán (Mito)

Még több videó

2021. október 25-én 8 alkalmas, 24 órás online képzést indít a HWSW, mely a világ legnagyobb felhős platformjába nyújt alapos bevezetést, gyakorlatorientált keretek kötött.

a címlapról

feketelista

5

Tovább bombázzák a Honort

2021. október 15. 13:33

Republikánus képviselők szerint a gyártót egyértelműen feketelistára kell tenni.

Hirdetés

Ráléptünk a gázra!

2021. október 16. 18:01

Dübörög a HWSW free! meetupsorozat, októberben modern webfejlesztés és CI/CD témákkal jövünk, de indulnak új online képzéseink is, melyek az AWS, a Kubernetes security, és a microservice architektúra alapjaiba nyújtanak betekintést.