Szerző: Bőle György

2021. január 5. 14:49

Infrastruktúra-mint-kód a mikroszolgáltatások világában

Az előadás madártávlatból bemutat néhány megközelítést gyakorlati példákkal fűszerezve.

A komplexitás minden szoftvertermék és kapcsolódó infrastruktúra jellemzője, ráadásul idővel egyre erősödik. A trend azzal fenyeget, hogy gyorsan kezelhetetlenné válik a projekt, ha nem vetjük be a legmodernebb megoldásokat.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x)

A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

HUAWEI MateBook 14: a laptop, ami nagyobb önmagánál (x) A cég újdonsága leginkább kijelzőjével és ötletes megoldásaival emelkedik ki a mezőnyből.

Láng Máté a 2018. november 21-én rendezett HWSW mobile! termékfejlesztői konferencián felvett előadásában bemutatta, hogy milyen módszertannal kezelték ezt a problémát és milyen tapasztalatokat gyűjtöttek közben. A megoldás kulcsa az infrastruktúra-mint-kód, amely lehetővé teszi, hogy az infrastruktúrát is ugyanúgy kezeljük, mint a szoftverük forráskódját, verziózzuk, stb. Az előadás igyekszik bemutatni néhány gyakorlati megoldást is. Technológiák: HashiCorp Terraform, Consul és Vault, CircleCI, AWS.

20:20
 

Infrastruktúra-mint-kód a mikroszolgáltatások világában - Láng Máté (Smartup.io)

Még több videó

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 2. 17:40

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.