Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 29. 16:50

Service Mesh, új infrastruktúra réteg a microservice-ek alatt

Nagyító alatt a legizgalmasabb cloud trend, amely a DevOps folyamatokat alapvetően fogja meghatározni.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x)

A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Száz új fejlesztőt keres a Docler, akár 2,5 milliós fizetéssel (x) A IT szektorban is kimagasló bérezéssel keresi a legjobb magyar fejlesztőket a Docler Holding - nem csak a hazai irodákba.

Az utóbbi évek fejlesztési trendjei alapvetően változtatták meg az alkalmazások felépítéseit: hatalmas monolitikus kódbázisok helyett a microservice alapelv vette át a főszerepet, ahol a lazán összefüggő kis komponenseket konténerbe csomagolva futtatják. Az olyan iparági óriások, mint a Netflix, a Google vagy a Twitter odáig bővítették a saját microservice környezetüket, hogy szinte átláthatatlanná vált. Hogy ezt a problémát feloldják, egy új infrastruktúra réteget vezettek be, amelynek a service mesh nevet adták. Ez a témakör manapság az egyik legizgalmasabb cloud trendek közé tartozik, és sokan arra számítanak, hogy a közeljövőben alapvetően fogja meghatározni a DevOps folyamatokat. Hogy pontosan mit is takar maga a service mesh, és hogyan fejlődött ki, az a  kiderül Megyesi Péter, a Leannet CTO-jának tavalyi HWSW mobile! konferencián tartott előadásából.

18:22
 

Service Mesh, új infrastruktúra réteg a microservice-ek alatt - Megyesi Péter (LeanNet)

Még több videó
a címlapról