Szerző: Hlács Ferenc

2020. április 29. 16:50

Service Mesh, új infrastruktúra réteg a microservice-ek alatt

Nagyító alatt a legizgalmasabb cloud trend, amely a DevOps folyamatokat alapvetően fogja meghatározni.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x)

November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Alapozó Go fejlesztői képzést indítunk (x) November 9-én 10 alkalmas, 30 órás, online formátumú Go képzést indít a HWSW.

Az utóbbi évek fejlesztési trendjei alapvetően változtatták meg az alkalmazások felépítéseit: hatalmas monolitikus kódbázisok helyett a microservice alapelv vette át a főszerepet, ahol a lazán összefüggő kis komponenseket konténerbe csomagolva futtatják. Az olyan iparági óriások, mint a Netflix, a Google vagy a Twitter odáig bővítették a saját microservice környezetüket, hogy szinte átláthatatlanná vált. Hogy ezt a problémát feloldják, egy új infrastruktúra réteget vezettek be, amelynek a service mesh nevet adták. Ez a témakör manapság az egyik legizgalmasabb cloud trendek közé tartozik, és sokan arra számítanak, hogy a közeljövőben alapvetően fogja meghatározni a DevOps folyamatokat. Hogy pontosan mit is takar maga a service mesh, és hogyan fejlődött ki, az a  kiderül Megyesi Péter, a Leannet CTO-jának tavalyi HWSW mobile! konferencián tartott előadásából.

18:22
 

Service Mesh, új infrastruktúra réteg a microservice-ek alatt - Megyesi Péter (LeanNet)

Még több videó

A HackerRank 2020-as, 116.000 fejlesztő válaszaiból készült kutatása szerint a legtöbbjük a Go-t szeretné megtanulni következőleg, amely eredménynek az okait most ebben a cikkben szedtük össze.

a címlapról