Szerző: Vörös Péter

2000. március 1. 20:32

A Baan szerint elképzelhető a cég felvásárlása

Egy a CeBIT-en adott interjúban a cég vezetője, Pierre Everaert (aki januárban lett a cég vezetője) így nyilatkozott: „Ha valaki megfelelő árat ajánl, valamint azt, hogy biztosítja a cég további növekedését, akkor hogyan mondhatnék nemet?.

Egy a CeBIT-en adott interjúban a cég vezetője, Pierre Everaert (aki januárban lett a cég vezetője) így nyilatkozott: „Ha valaki megfelelő árat ajánl, valamint azt, hogy biztosítja a cég további növekedését, akkor hogyan mondhatnék nemet?". A veszteséges Baan (Európa második legnagyobb üzleti-menedzsment szoftver csoportja a német SAP mögött) a fő riválasaival (SAP, Oracle) szemben a hagyományos alkalmazások mellett tette le a voksát, az Internet-alapú termékek helyett. A cég folyamatosan már hatodik veszteséges negyedévét zárta, a tavaly negyedik negyedévi nettó veszteség 236,2 millió $ volt; a cég részvényei pedig ötéves mélypontra zuhantak. Ezzel együtt sem sikerült vevőt találni a cégnek, az SAP például lényegében kategorikusan kizárta a felvásárlás lehetőségét. Hamarosan az is bekövetkezhet, hogy a céget kiveszik a holland AEX blue chip indexből. [CNET]

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról