Szerző: Bőle György

2023. december 28. 10:42

Bevezetés a gRPC használatába (van élet a SOAP és a REST után)

A gRPC leegyszerűsíti a szolgáltatások és alkalmazások közötti kommunikációt, gyors, hatékony és skálázható megoldást kínálva a modern elosztott rendszerek számára.

A mai összetett és folyamatosan fejlődő technológiai környezetben a hatékony és megbízható kommunikációs rendszerek kiépítése nagyobb kihívást jelent, mint valaha. Az egyre bonyolultabbá váló, elosztott rendszereket felépítő szolgáltatások és alkalmazások közötti növekvő kommunikáció igény miatt elengedhetetlen egy nagy teljesítményű keretrendszer, amely lépést tud tartani az elvárásokkal. Itt jön be a képbe a nyílt forráskódú gRPC keretrendszer.

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

A több nyelv támogatása, Protocol Buffers használata szerializációra, a kétirányú kommunikációs képességek és még rengeteg más funkció segítségével a gRPC választ ad azokra a kihívásokra, amelyekkel a legtöbb szervezet manapság szembesül. Sági-Kazár Márk a HWSW free! meetup-sorozat 2023. márciusi állomásán elhangzott és alább megtekinthető, nagyobb lélegzetvételű workshop előadásában betekintést nyújt a gRPC működésébe (példakódokkal).

01:32:37
 

Bevezetés a gRPC használatába (van élet a SOAP és a REST után)

Még több videó

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról