Szerző: Bőle György

2023. július 26. 13:35

Zero-trust SSH adminisztráció - mi a state of the art 2023-ban?

Linux/Unix rendszerek parancssori adminisztrációjára mára szinte egyeduralkodóvá vált az SSH, azonban felemelkedése és tündöklése alatt rengeteget változott a világ.

Sok újonc még nem ismeri, milyen kockázatok ellen szükséges védekezni - régi motorosok pedig van, hogy nem minden területen tudják tartani a lépést a viharos változások közepette. Előadásunkkal mindkét csoportnak szeretnénk segíteni abban, hogyan lehetséges mai zero-trust elveknek megfelelő módon konfigurálni és használni az SSH-t.

Mindent vivő munkahelyek

Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Mindent vivő munkahelyek Mindig voltak olyan informatikai munkahelyek, melyek nagyon jól fekszenek az önéletrajzban.

Veres-Szentkirályi András (Silent Signal) a HWSW free! meetup-sorozat 2023. februári állomásán elhangzott és alább megtekinthető, nagyobb lélegzetvételű workshop-előadásában támadói sapkát öltve bemutatta, hogyan közelítenek napjaink hackerei, és a valóságban mivel vehetjük el kedvüket rendszereink kompromittálásától.

01:08:32
 

Zero-trust SSH adminisztráció - mi a state of the art 2023-ban?

Még több videó

Kubernetes képzéseinket már közel 300 szakember végezte el. A nagy sikerre való tekintettel a tanfolyamot aktualizált tananyaggal június 18-án újra elindítjuk! A 8 alkalmas, élő képzés képzés órái utólag is visszanézhetők, és munkaidő végén kezdődnek.

a címlapról