Szerző: Bőle György

2022. december 27. 13:45

A Service Mesh fejlődésének újabb irányai

A Kubernetes ökoszisztéma dinamikus fejlődésével együtt a service mesh megoldások pályáján is nagy változások indultak meg.

A sevices mesh egy dedikált infrastruktúra-réteg, melynek lényege, hogy a konténerizált szolgáltatásainkat nem engedjük közvetlenül kommunikálni egymással, hanem hálózatilag "rákényszerítjük" őket, hogy proxy szervereken keresztül hívják meg egymást. Ezzel nagyon sok előnyt be lehet hozni az infrastruktúránkba (pl.: konzisztens monitoring és forgalom menedzsment, valamint security ellenőrzések), de természetesen vannak hátrányai is (erősen erőforrás igényes, megnövekedett késleltetés, üzemeltetési gondok, stb.).

Elindult a heti kraftie hírlevél!

Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Elindult a heti kraftie hírlevél! Rapid IT karrier tippek és trendek szerdánként az inboxodban.

Az utóbbi 2-3 évben ez a színtér volt az egyik legaktívabb a Kubernetes ökoszisztémán belül: az Istio vs. Linkerd harc kiéleződött, illetve számos érdekes megoldás jelent meg, amik akár kihívóként is megmérettetik magukat a jövőben. Ha érdekel, hogyan fejlődött a service mesh az utóbbi időben, akkor hallgasd meg Megyesi Péter (LeanNet) alább megtekinthető előadását.

Érdekel a téma? Gyere el a HWSW 2023. május 2-án kezdődő, 6 alkalmas, 18 órás, a service mesh alapjait bemutató online képzésére, ahol Péter vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

14:17
 

A Service Mesh fejlődésének újabb irányai

Még több videó

Mik azok a sötét mintázatok, vagy ahogy az angol nevezi őket, dark patternek? Miért találkozunk egyre többször velük és mit tehetünk, hogy ne kerüljünk a csapdájukba?

a címlapról