Szerző: Bőle György

2021. október 17. 18:39

Microservices, avagy a monolit már a múlté?

A microservice architektúra népszerűvé válásával sokszor úgy tűnik, mintha a monolitikus architektúra mára elavulttá vált volna.

Szabó Dávid (LeanNet) a HWSW free! meetup-sorozat microservices állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában arra próbált meg válaszolni, vajon tényleg a múlté-e a klasszikus, monolitikus architektúra. Ehhez először áttekintjük, hogy mit is értünk a két architekturális stílus alatt, azok jellemző előnyeivel és hátrányaival, majd megvizsgáljuk, hogy egy termék fejlesztési folyamatát tekintve milyen megfontolásokkal érdemes belevágni a microservice-ekbe.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda

Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Színfalak mögött: így épül egy szoftverfejlesztő iroda Betekintést nyújtunk olyan folyamatokba, melyek sokszor teljesen láthatatlanok a munkavállalók számára.

Tanulnál Dávidtól? Gyere el a HWSW 2021. november 23-án kezdődő, 6 alkalmas, 12 órás, "A microservice architektúra alapjai" című online képzésére, ahol Dávid vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

17:52
 

Microservices, avagy a monolit már a múlté?

Még több videó

A kraftie a HWSW IT-karrierrel foglalkozó, immár sok tízezer IT szakembert mozgató meetup- és podcast-sorozata. Mostantól pedig már egy hírlevél is! Iratkozz fel Te is, ha szeretnél heti egyszer egy rövid, de értékes karrierfókuszú tartalmat kapni.

a címlapról