Szerző: Bőle György

2022. június 3. 13:14

Dagger: futtasd a CI-t a gépeden - forradalmat csinál a Docker alapítója?

Az elmúlt évek egyik legnagyobb kihívása a platformok és környezetek közötti könnyű átjárás biztosítása volt, melyet végül a konténerekkel a Docker forradalmasított a szoftverdisztribúció területén. De mi a helyzet a fejlesztés többi részével?

Mire a kész szoftver eljut a konténerig, annak több teszt és build fázison kell átmennie különböző környezetekben (fejlesztő gépe, CI, stb). Erre próbál hordozható megoldást nyújtani a Docker alapítójának, Solomon Hykes-nak a legújabb projektje, a Dagger.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Alig két hónapja lett bejelentve, és egyből ki is jött a béta verzió. Ígéretekből nincs hiány: platformfüggetlen környezet, fejlesztői és CI környezetek egyesítése, egyszerűbb konfigurációk, előre beépített komponensek és több újrafelhasználható művelet, deklaratív nyelvezet, és így tovább. Sági-Kazár Márk (Cisco) a HWSW free! meetup-sorozat CI/CD állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában megvizsgálta, mi is látszik ebből eddig.

Érdekel a téma? Gyere el a HWSW 2022. június 15-én kezdődő, 8 alkalmas, 24 órás, a modern CI/CD alapjait bemutató online képzésére. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

17:33
 

Dagger: futtasd a CI-t a gépeden - forradalmat csinál a Docker alapítójának víziója?

Még több videó
a címlapról