Szerző: Bőle György

2022. május 19. 12:00

CI/CD, avagy hogyan tudunk napi 10+ alkalommal új verziót kitelepíteni

Az elmúlt 10 évben az alkalmazások új verziójának automatikus telepítése egy nagyon nagy fejlődésen ment keresztül.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY!

Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

Hello, itt az idei SYSADMINDAY! Szabadtéri helyszínen idén is megrendezzük a hazai Sysadmindayt. Melós hónapok után ez egy jó lehetőség, hogy találkozzunk barátokkal, kollégákkal.

A fent említett jelenségre szokás CI/CD-ként hivatkozni, ami egy kicsit félrevezető elnevezés, mert már rögtön három folyamatot foglal magába: Continuous Integration (CI), Continuous Delivery (CD) és Continuous Deployment (szintén CD). Megyesi Péter (LeanNet) a HWSW free! meetup-sorozat novemberi CI/CD tematikájú állomásán elhangzott és alább megtekinthető előadásában bemutatta, honnan eredetek ezek a rendszerek, hogyan szokás őket használni, és mit tekintünk manapság state-of-the-art-nak.

Érdekel a téma? Gyere el a HWSW 2022. június 15-én kezdődő, 8 alkalmas, 24 órás, a modern CI/CD alapjait bemutató online képzésére, ahol Péter vezetésével tanulhatsz. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

15:43
 

CI/CD, avagy hogyan tudunk napi 10+ alkalommal új verziót megbízhatóan kitelepíteni

Még több videó
a címlapról