Szerző: Bőle György

2021. április 15. 14:57

Terraformból pizzarendelés, avagy hol lehet a Terraform természetes határa?

Honnan jöhet képbe az Ansible, és honnan a GitOps?

Promptolsz-e már padawan?

Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

Promptolsz-e már padawan? Januári, juniorokkal foglalkozó adásunk a téma felsőoktatási aspektusait nem érintette. Ezen most változtatunk.

A Terraform nagy szolgálatot tesz nekünk a klasszikus Infrastructure as Code problémák megoldásában. Újabb és újabb providerek jelennek meg folyamatosan, bővítve azokat a problémákat, amikre .tf fájlt írhatunk. Fogas László DevOps szakember a HWSW free! meetup-sorozat 2021. március 31-i, infrastruktúra mint kód tematikájú állomásán elhangzott és alább megtekinthető, gondolatébresztőnek is szánt előadásában olyan témákat feszeget, hogy jó e, ha Terraformból próbáljuk leírni a teljes világunkat. Hiszen csak azért mert lehet, nem biztos hogy kell is.

A téma iránt érdeklődők a legnépszerűbb IaC eszköz, a Terraform alapjaival a HWSW 2021. április 20-án kezdődő, 4 alkalmas, 12 órás, gyakorlatorientált online képzésén közelebbről is megismerkedhetnek. A tanfolyam órái utólag felvételről bármikor visszanézhetők.

14:06
 

Terraformból pizzarendelés, avagy hol lehet a Terraform természetes határa? - Fogas László

Még több videó

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.

a címlapról