Szerző: Ady Krisztián

2002. szeptember 16. 12:42

A tajvani Q-Run Technology havi 300 ezer GameCube konzolt gyárt a Nintedo számára

A pletykák szerint a Nintendo Kínába költöztetné a GameCube konzol gyártását, hogy csökkentse a költségeket.

A pletykák szerint a Nintendo Kínába költöztetné a GameCube konzol gyártását, hogy csökkentse a költségeket.

Az ügyletet jól ismerő források szerint a tajvani Q-Run Technology (a Foxconn egyik leányvállata) nyerte el a japán cég megrendelését és várhatóan havi 300 ezer konzolt szerel össze kínai üzemében. A Foxconn szóvivője nem kommentálta a hírt.

A Nintendo eddig Japánban, saját üzemeiben állította elő a konzolokat, azonban már korábban bejelentette, hogy a költségek csökkentése érdekében tajvani vagy kínai gyártópartnert keres. A GameCube alkatrészeit továbbra is a Nintendo készíti majd, a Q-Run csupán az összeszerelést végzi.

A piacon levő konzolgyártók készülékei immár kivétel nélkül a távol-keleten, Kínában és Tajvanon készülnek. Emlékezetes, hogy az Xboxot gyártó Flextronics idén tavasszal jelentette be, hogy bezárja magyarországi gyárát és a konzolok összeszerelését Kínába költözteti. A PlayStation 2 gépek összeszerelését szintén tajvani cégek végzik.

A Nintendo tavaly szeptemberben dobta piacra a GameCube-ot. Az idén áprilisban kezdődött pénzügyi évre 12 millió konzol eladását várja a cég.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról