Szerző: Barna József

2001. június 5. 20:50

Nokia 9290: a jövő kommunikátora hamarosan Amerikában

[Email] A Nokia a jelenleg is zajló, évente megrendezésre kerülő JavaOneSM konferencián jelentette be, hogy 2002 első negyedévétől Amerikában megvásárolható lesz a Nokia 9290 Communicator. E készülék lesz a cég első multimédiás tartalom küldésére és fogadására egyaránt alkalmas terméke az amerikai piacon.

A Symbian operációs rendszert (Crystal API) használó készülék, mellyel amúgy telefonálni is lehet, alkalmas faxok, emailek, képek küldésére és fogadására valamint WAP- (Wireless Application Protocol) és HTML-alapú webböngészésre. Mindezek mellett számos népszerű PC-s alkalmazás (Microsoft Word, Excel, PowerPoint) és Javában írt programok is futtathatóak rajta.

A SyncML támogatásnak köszönhetően pedig a készülék egyszerűen csatlakoztatható a szabványt támogató PC-khez, PDA-khoz és mobiltelefonokhoz.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról