Szerző: Vörös Péter

2001. május 31. 07:44

Az első negyedévben 27,4%-kal csökkent a NAND flash-memóriák termelése

[AsiaBizTech] A Nikkei Market Access piackutató cég felmérése szerint a NAND flash memóriák termelése (beleértve az AND típusú memóriákat) 27,4%-kal, 182 millió $-ra csökkent az első negyedévben. Bár a digitális fényképezőgépekben használatos NAND flash memóriák kereslete folyamatosan emelkedett, az ún. szilícium audió eszközökkel (amelyek e memóriákat használják) kapcsolatos nagy várakozások egyelőre nem valósultak meg. Mi több, a digitális kamera ipar is túlkínálati helyzettel küszködik, ezért aztán túlkínálati helyzet alakult ki a NAND flash memóriák terén is.

HIRDETÉS

[AsiaBizTech] A Nikkei Market Access piackutató cég felmérése szerint a NAND flash memóriák termelése (beleértve az AND típusú memóriákat) 27,4%-kal, 182 millió $-ra csökkent az első negyedévben. Bár a digitális fényképezőgépekben használatos NAND flash memóriák kereslete folyamatosan emelkedett, az ún. "szilícium audió" eszközökkel (amelyek e memóriákat használják) kapcsolatos nagy várakozások egyelőre nem valósultak meg. Mi több, a digitális kamera ipar is túlkínálati helyzettel küszködik, ezért aztán túlkínálati helyzet alakult ki a NAND flash memóriák terén is.

Bár a félvezetőgyártók az első negyedév óta csökkentették termelésüket, az árcsökkenés tovább folytatódik, és második negyedévben a becsült ár MB-onként 0,50$ alá süllyed. Ha nem sikerül más piacot találni a digitális kamerákon kívül, akkor a NAND flash memóriák piaca előbb vagy utóbb eléri a plafont.

A legesélyesebb új alkalmazás a mobiltelefon lenne. A mobiltelefon-gyártók már jó ideje tanulmányozzák azt, hogy hogyan lehet új funkciókkal gazdagítani a palettát a nagyobb flash memóriák használatával: pl. szótárak vagy térképek, vagy éppen az internetről letöltött adatok tárolására.

Ami a digitális kamerákat illeti, a 64 Mb-es flash memóriát már jó ideje használják a kamerákban használatos 8 MB-os kártyákban. A 16 MB-os kártyákra való áttérés elindulása az elemzők szerint legkorábban a harmadik negyedévben várható.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:22

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.