Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 30. 12:11

Hamarosan megjelennek a képes és hangos üzenetek küldésére alkalmas mobiltelefonok

[Ericsson] Az Alcatel, az Ericsson, a Motorola és a Siemens mai bejelentése szerint mindegyik cég bevezeti az EMS (Enhanced Messaging Service) szolgáltatást, mellyel a szöveges üzenetekhez képeket és hangokat csatolhatunk. A cégek közösen kívánnak dolgozni az EMS szabvány további fejlesztésén, illetve termékeik kompatibilitásán.

Az EMS a szöveges üzenetküldés, azaz az SMS szolgáltatás új kiegészítője. segítségével a mobiltelefon felhasználói képek, dallamok és mozgó képek formájában életszerűbbé tehetik szöveges üzeneteiket. A felhasználók mostantól képeket, csengőhangokat és más dallamokat gyűjthetnek, illetve cserélhetnek egymással a világ legnagyobb gyártóinak egyes készülékein.

Az EMS szabvány nyílt, tehát mind a mobilszolgáltatók, mind a tartalomszolgáltatók szabadon kínálhatnak új és vonzó szolgáltatásokat, mint például az internetről könnyen letölthető képernyőkímélőket, képeket és csengőhangokat. 2001 január végére a havonta elküldött SMS-ek száma meghaladta a 20 milliárdot világszerte. Az EMS üzeneteket ugyanazon infrastruktúra segíti továbbítani, mint az SMS üzeneteket.

Az EMS-re alkalmas telefonokat ez év második negyedévétől kezdődően kezdik kibocsátani.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról