Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 30. 11:51

Egy jóindulatú hacker mentette meg az Excite@Home előfizetői adatbázisát

HIRDETÉS

[CNet] Az Excite@Home hálózatának egyik biztonsági rését fedezte fel egy magát "Adrien Lamo"-nak nevező hacker. Azonban ahelyett, hogy megrongálta volna az előfeizetői adatbázist, felhívta az Excite@Home figyelmét a problémára, akik gyorsan meg is szüntették azt.

Lamo még márcisban lépett kapcsolatba a vállalattal, miután felfedezte, hogy a hálózat egyik számítógépe nem védett az internetes támadások ellen. A gépen keresztül pedig elérhető volt az Excite@Home ügyfeleinek teljes listája a lakcímekkel és a számítógépkonfigurációkkal együtt.

A cég szóvivője nyomatékosította, hogy hitelkártya-információk nem voltak elérhetők, és hála Lamonak, más információk sem kerültek rossz kezekbe.

Az Excite@Home képviselői találkoztak Lamoval és tanácsai segítségével tűzfalakat, DoS támadások ellen védő programokat telepítettek és szigorítottak a hozzáférési jogosultságokon is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:29

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.