Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 30. 11:51

Egy jóindulatú hacker mentette meg az Excite@Home előfizetői adatbázisát

[CNet] Az Excite@Home hálózatának egyik biztonsági rését fedezte fel egy magát "Adrien Lamo"-nak nevező hacker. Azonban ahelyett, hogy megrongálta volna az előfeizetői adatbázist, felhívta az Excite@Home figyelmét a problémára, akik gyorsan meg is szüntették azt.

Lamo még márcisban lépett kapcsolatba a vállalattal, miután felfedezte, hogy a hálózat egyik számítógépe nem védett az internetes támadások ellen. A gépen keresztül pedig elérhető volt az Excite@Home ügyfeleinek teljes listája a lakcímekkel és a számítógépkonfigurációkkal együtt.

A cég szóvivője nyomatékosította, hogy hitelkártya-információk nem voltak elérhetők, és hála Lamonak, más információk sem kerültek rossz kezekbe.

Az Excite@Home képviselői találkoztak Lamoval és tanácsai segítségével tűzfalakat, DoS támadások ellen védő programokat telepítettek és szigorítottak a hozzáférési jogosultságokon is.

Május 18-19-én biztonságos szoftverfejlesztés és Scrum újdonságaira fókuszáló meetupokat rendezünk, 2 nap alatt összesen 10 klassz előadással.

a címlapról