Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 24. 17:54

Hamarosan Magyarországon is megjelennek az Ericsson új mobiltelefonjai

[Ericsson] A hannoveri CEBIT 2001 kiállításon bemutatott Ericsson készülékek hamarosan kaphatóak lesznek Magyarországon is; a T20e és T29 júniusban, a T39 júliusban és a T68 az év végén kerül forgalomba.

[Ericsson] A hannoveri CEBIT 2001 kiállításon bemutatott Ericsson készülékek hamarosan kaphatóak lesznek Magyarországon is; a T20e és T29 júniusban, a T39 júliusban és a T68 az év végén kerül forgalomba.

T20e - kreatív SMS üzenetek (EMS) és WAP

Az EMS használatával szöveges üzeneteink sokkal személyesebbek és egyedibbek lesznek, mivel hangokat és képeket is csatolhatunk hozzájuk. A T20e legalább 30 állandóan tárolt képpel rendelkezik és még 30 üres hellyel, ahová a készülékre üzenetként küldött vagy a felhasználó által készített képek menthetők le. Az EMS-sel csengetési dallamok is cserélhetők és lementhetők.

A mobilcsetelési funkcióval bárhonnan kapcsolatba léphetünk beszélgetőtársunkkal. Mindkét résztvevő üzenetei látszanak a kijelzőn, a beszélgetés pedig lementhető és később visszakereshető. A Mobile Chat és a Swatch Internet idő együttese lehetővé teszi a világ más-más táján élő beszélgetőtársak számára, hogy pontosan, az időeltolódás figyelembe vétele nélkül határozzák meg a csetelés kezdetének időpontját.

T29 - stílusos design, elegancia

A T29-es újszerű külsejét színes berakásainak, ezüstös tónusú és áttetsző billentyűinek köszönheti, szürke-kék és ezüst-lila színkombinációban kerül forgalomba.

A meglévő SMS üzenetkezelési rendszert és infrastruktúrát használó EMS segítségével képekkel és hangokkal illusztrált szöveges üzenetet küldhetünk. Az EMS-t támogató első mobiltelefonok az Ericsson T29 és T20e készülékek. Az EMS a jövőben az Ericsson és más gyártók szabványos funkciója lesz.

A T29-es WTLS biztonsági protokollal ellátott WAP böngészőt (WAP 1.1) tartalmaz. Híreket, szórakozással és vásárlással kapcsolatos információkat, bankügyintézést és sok minden mást kínáló WAP oldalak százaihoz férhetünk hozzá, akárhol is tartózkodjunk éppen. A bizalmas információkat, mint például hitelkártya- vagy bankszámlaszámokat, elküldés előtt titkosítja a készülék, és a felhasználók meggyőződhetnek róla, hogy a megfelelő WAP átjáróval állnak-e kapcsolatban.

T39 - az első beépített Bluetooth vezeték nélküli technológiát tartalmazó GPRS telefon

A készülékben a GPRS biztosítja a gyors adatátvitelt, ezenkívül rendelkezik Bluetooth vezeték nélküli technológiával és fejlett személyes információkezelési (PIM) alkalmazásokkal, naptár-, kapcsolattartási, feladatjegyzék és számos más új funkcióval is.

A T39-es támogatja a nagy sebességű adatátviteli (HSCSD) technológiát is, amelyet arra fejlesztettek ki, hogy a szabványos GSM kapcsolatnál sokkal gyorsabb internet hozzáférést tegyen lehetővé. A HSCSD és a GPRS megjelenése megváltoztatja a mobil internetezési viselkedést és felhasználói szokásokat, hiszen lehetővé válik nagy mennyiségű adat átvitele mobiltelefonon keresztül.

T68 - MMS szolgáltatással és színes kijelzővel ellátott GPRS telefon beépített Bluetooth egységgel

Ez az apró, kézbe simuló, ugyanakkor nagy teljesítményű mobiltelefon teljesen új külsővel rendelkezik és a 900/1800/1900-es GSM hálózatokon egyaránt használható.

"A T68-as az Ericsson ipari formatervezésének egyértelmű irányváltását jelzi, ugyanakkor tartalmazza az összes, jelenleg széles körben használt iparági technológiát" - nyilatkozta Bo Albertson, az Ericsson mobilkommunikációs részlegének marketingigazgatója.

A T68-as támogatja az általános csomagkapcsolt rádiószolgáltatásokat (GPRS), így a felhasználók élvezhetik az állandó mobil internetes kapcsolat előnyeit, miközben azonnal küldhetnek és fogadhatnak e-mailt, illetve nagy sebességű internet hozzáféréssel és hatékony mobil-összeköttetéssel rendelkeznek a vállalati hálózatok felé.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról