:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 24. 16:24

Az Iomega szállítja Peerless hordozható adattároló készülékét

Az adattárolási eszközöket gyártó és forgalmazó Iomega bejelentette, hogy megkezdte a hordozható merevlemezes Peerless készülékek szállítását.

Az adattárolási eszközöket gyártó és forgalmazó Iomega bejelentette, hogy megkezdte a hordozható merevlemezes "Peerless" készülékek szállítását.

A két részből álló rendszer IBM Travelstar merevlemezeken tárolja az adatokat. A lemezek 10 és 20 GByte kivitelben vásárolhatók meg. A "Peerless" egy USB csatlakozóvel ellátott dokkolóállomást és egy merevlemezt tartalmaz. A dokkolóállomás ára 250 dollár, a 10 GByte-os lemezek 160 dollárba kerülnek, a 20 GByte-os lemezekért 200 dollárt kérnek.


Az Iomega Peerless - felül a formatervezett tokban az IBM merevlemez

Az Iomega tervezi a rendszer beépíthető verzióját is, amelyeket set-top boxokba vagy autókba lehet majd beszerelni. A felhasználók így kibővíthetik digitális videorekorderük vagy mp3 lejátszójuk tárkapacitását.

Az Utah államban (USA) székelő cég marketingért felelős alelnöke szerint a Peerless teljesen újraértelmezi az adattárolás és adatmozgatás fogalmát. "A munkámhoz szükséges adatokat és kedvenc mp3 zenéimet elmentem a Peerless-re. Hazafelé a kocsiban meghallgatom a zenét aztán otthon folytatom a munkát. Aztán a lemezt beteszem a set-top boxba és felveszek egy filmet" - ecsetelte a jövőbeli lehetőségeket Doug Collier.

Az Iomega Peerless szállítása ezen a héten keződik. Az első szállítmányokat azok kapják meg, akik a téli bejelelentéskor előrendelték a készüléket. A Peerless június végén kerül az üzletek polcaira. Az Iomega hamarosan piacra dobja a FireWire csatolós változatot is.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 25. 06:00

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.