Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 24. 16:24

Az Iomega szállítja Peerless hordozható adattároló készülékét

Az adattárolási eszközöket gyártó és forgalmazó Iomega bejelentette, hogy megkezdte a hordozható merevlemezes Peerless készülékek szállítását.

HIRDETÉS

Az adattárolási eszközöket gyártó és forgalmazó Iomega bejelentette, hogy megkezdte a hordozható merevlemezes "Peerless" készülékek szállítását.

A két részből álló rendszer IBM Travelstar merevlemezeken tárolja az adatokat. A lemezek 10 és 20 GByte kivitelben vásárolhatók meg. A "Peerless" egy USB csatlakozóvel ellátott dokkolóállomást és egy merevlemezt tartalmaz. A dokkolóállomás ára 250 dollár, a 10 GByte-os lemezek 160 dollárba kerülnek, a 20 GByte-os lemezekért 200 dollárt kérnek.


Az Iomega Peerless - felül a formatervezett tokban az IBM merevlemez

Az Iomega tervezi a rendszer beépíthető verzióját is, amelyeket set-top boxokba vagy autókba lehet majd beszerelni. A felhasználók így kibővíthetik digitális videorekorderük vagy mp3 lejátszójuk tárkapacitását.

Az Utah államban (USA) székelő cég marketingért felelős alelnöke szerint a Peerless teljesen újraértelmezi az adattárolás és adatmozgatás fogalmát. "A munkámhoz szükséges adatokat és kedvenc mp3 zenéimet elmentem a Peerless-re. Hazafelé a kocsiban meghallgatom a zenét aztán otthon folytatom a munkát. Aztán a lemezt beteszem a set-top boxba és felveszek egy filmet" - ecsetelte a jövőbeli lehetőségeket Doug Collier.

Az Iomega Peerless szállítása ezen a héten keződik. Az első szállítmányokat azok kapják meg, akik a téli bejelelentéskor előrendelték a készüléket. A Peerless június végén kerül az üzletek polcaira. Az Iomega hamarosan piacra dobja a FireWire csatolós változatot is.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.