:

Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 23. 12:12

Egy év alatt egymillió Pocket PC-alapú kéziszámítógép kelt el

[CNet] A Microsoft Pocket PC operációs rendszerét használó kéziszámítógépekből kevesebb, mint egy év alatt egymillió darabot adtak el - adta hírül a redmondi szoftvergyártó tegnap.

[CNet] A Microsoft Pocket PC operációs rendszerét használó kéziszámítógépekből kevesebb, mint egy év alatt egymillió darabot adtak el - adta hírül a redmondi szoftvergyártó tegnap.

"A leszállított darabok már 10 hónap alatt elérték az egymillió darabot, de sokáig tartott összeszámolni" - mondta a Microsoft szóvivője Crystal Duncan. "Ma már több, mint 1,25 millió géppel vagyunk jelen a piacon" - tette hozzá.

A Pocket PC 2000 áprilisában debütált. Ez a Microsoft harmadik próbálkozása, hogy meghódítsa a kéziszámítógépek piacát. Az operációs rendszert főként a HP, Compaq és Casio gépeiben találjuk meg.

Az NPD Intelect adatai szerint a 350 dollárnál drágább kéziszámítógépek között 26 százalékos a Pocket PC-alapú gépek részesedése. Azonban az egész amerikai piacra vetítve a Pocket PC-alapú kéziszámítógépek csak 10 százalékos részesedést szereztek. A piac legnagyobb részét a Palm, Handspring és Sony gépeiben is megtalálható Palm OS uralja.

A Microsoft kedden azt is bejelentette, hogy elkészült a Windows Media Player 7.1 Pocket PC-n futó változata. A szoftvergyártó cég továbbá nyilvánosságra hozta, hogy multiomédiás alkalmazásait az Intel XScale architektúrára optimalizálja majd. Az Intel XScale a jövő kéziszámítógépeinek és mobiltelefonjainak egyik lehetséges alapja.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 26. 16:34

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.