Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 23. 11:47

Túl drágák a tábla PC-k

[CNet] A Compaq Computer és a Microsoft által közösen fejlesztett vezeték nélküli internet-elérésre alkalmas tábla PC várhatóan ugyanannyiba fog kerülni, mint egy notebook.

HIRDETÉS

[CNet] A Compaq Computer és a Microsoft által közösen fejlesztett vezeték nélküli internet-elérésre alkalmas "tábla PC" várhatóan ugyanannyiba fog kerülni, mint egy notebook.

A Compaq, a Sony, a Toshiba, az Acer és a Fujitsu fejleszt majd "tábla PC"-ket, melyeket a Microsoft következő generációs Windows operációs rendszere működtet majd. Bár árak egyelőre nem kerültek nyilvánosságra, elemzők szerint a készülékek jóval többe kerülnek majd, mint amennyit a vásárlók ilyesmire áldozni szoktak.

Az Intel és a Transmeta szállítja majd a processzorokat ezekhez a gépekhez, amelyek akkorák, mint egy papírlap. A parancsok és adatok bevitele a kéziszámítógépekhez hasonlóan kézírásfelismerő szoftver segítségével történik majd.

A tábla PC-k várhatóan 2002 második felében kerülnek az üzletek polcaira.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:35

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.