Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 22. 15:05

Új Intel mobil processzorok

[Mmd] Az Intel Corporation tegnap bemutatta

[Mmd] Az Intel Corporation tegnap bemutatta a kimondottan a legkisebb méretű, legkönnyebb mobil személyi számítógépekhez tervezett új mobil processzorait, amelyek az iparágban a legalacsonyabb energia-fogyasztás mellett a legnagyobb teljesítményt biztosítják a hordozható PC szegmens számára. Az ilyen processzorokkal felszerelt hordozható PC-k hosszabb akkumulátor élettartamot és kiváló teljesítményt nyújtanak a napjaink igényes alkalmazásainak futtatásához.

Az Intel alacsony energia igényű mobil processzorait ma kezdi szállítani, és az alábbi gyártók rendszereivel szerelve kaphatók: Compaq Computer Corporation, Dell Computer Corporation, Fujitsu Limited, Gateway, Inc., Hewlett Packard Company, IBM Corporation, NEC, Matsushita-Panasonic, Sharp, Sony Corporation, Sotec és Toshiba Corporation.

"Valamennyi hordozható notebook-ot tervező vezető PC gyártó örömmel fogadta az Intel alacsony energia igényű processzorait, és az Intel termékein alapuló új, izgalmas rendszerekkel bővíti választékát" - mondta Don MacDonald, az Intel Mobil Platformok Csoport marketing igazgatója. "Az alacsony energia-fogyasztású Intel processzorokon alapuló mobil PC-k a teljesítmény, hordozhatóság és hosszú akkumulátor élettartam legjobb ötvözetét biztosítják, ezért egy kisebb méretű notebook megvételekor nem kell lemondani a teljesítményről."

A ma bejelentett termékek a 600 MHz-es rendkívül alacsony fogyasztású ULV (Ultra Low Voltage) mobil Pentium III processzor, amely a világ legalacsonyabb energia felvételű PC processzora, valamint a 750 MHz-es alacsony feszültségű (Low Voltage) mobil Pentium III processzor. Mindkét processzor az Intel SpeedStep technológiáját alkalmazza, amely az iparágban elérhető legnagyobb teljesítményt meghosszabbított akkumulátor élettartammal ötvözi. Ezek az új processzorok az Intel kifejezetten a hordozható PC-kre optimalizált termékei.

Ezen kívül az Intel bejelentette a 600 MHz-es rendkívül alacsony fogyasztású (Ultra Low Voltage) mobil Celeron processzorát, a 600 MHz-es alacsony feszültségű (Low Voltage) mobil Celeron processzorát és a 800 MHz-es mobil Intel Celeron processzort. Ezek az új processzorok a PC gyártók számára lehetővé teszik a mobil PC-k gyártását minden méretben, megfizethető áron.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról