Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 22. 10:20

Az Intel és a British Telecommunications együttműködése a mobil Internet eszközök területén

HIRDETÉS

[Mmd] Az Intel Corporation és a British Telecommunications-hoz (BT) tartozó BTexact Technologies és BT Wireless üzletágak bejelentették, hogy közös munkával fejlesztenek alkalmazásokat és szolgáltatásokat a következő generációs mobil Internet eszközökhöz.

A BT üzletágak jelezték azt is, hogy csatlakoznak az Intel PCA (Personal Internet Client Architecture) architektúráját támogatókhoz. A PCA architektúra célja, hogy felgyorsítsa a következő generációjú alkalmazások fejlesztését és elterjedését a nagy teljesítményű, alacsony energiafogyasztású mobil eszközökön, amelyek alkalmasak mind hangkommunikációra, mind Internet elérésre.

A közös munka részeként a két cég fejlesztő- és kutatólaboratóriuma - az Intel Architecture Lab (IAL) és a BTexact Technologies - együttműködik olyan technológiai pénzalapok létrehozásában, amelyek elősegítik mobil Internet eszközök fejlesztését. Az első kezdeményezés olyan következő generációs munkacsoportok létrehozására szolgáló alkalmazásokra koncentrál majd, amelyek lehetővé teszik a mobil terület szakembereinek, hogy egyszerűen hozzanak létre vezetékes és mobil hálózatot egyaránt használó munkacsoportokat.

"A mobil és helyhez kötött szolgáltatások vezető fejlesztőjeként a BT célja az Intellel való együttműködésben nem csupán a költségek csökkentése, hanem a szolgáltatások és alkalmazások gyorsabb fejlesztésének az ösztönzése" - mondta Mick Reeve, a BTexact Technologies főtechnológusa. "Ez megkönnyíti majd a felhasználók életét, akik a hálózati hozzáférés és az adott eszköz típusától, gyártójától és verziójától függetlenül, használhatják kedvenc alkalmazásaikat."

"Az Intel és BT együttműködése lehetővé teszi a hardver és szoftver megoldások létrehozását az Intel nyitott architektúráján, a PCA-n alapulva." - kommentálta a bejelentést Ron Smith alelnök, az Intel Wireless Communications és Computing részlegének a vezetője. "Együttműködve az integrált kommunikációs megoldások olyan vezető szállítóival, mint a BT, az Intel felgyorsítja az új alkalmazások megjelenését a következő generációs mobil eszközökre" - tette hozzá az Intel alelnöke.

Az együttműködési technológia révén a mobil felhasználók gyorsan és egyszerűen tehetik majd közzé dokumentumaikat, üzeneteiket és más adataikat a különböző típusú mobil hálózatokon át. Kis területen belül az együttműködéshez használható az egyenrangú, 802.11b szabvány szerinti hálózat, a távoli részvevők pedig a GPRS hálózaton keresztül kapcsolódhatnak be.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:27

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.