Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 18. 11:54

A Palm negyedéves forgalma csak a korábban előrejelzett szint felét éri el

A Palm két rossz hírt is közölt a csütörtöki tőzsdei zárás után.

HIRDETÉS

A Palm két rossz hírt is közölt a csütörtöki tőzsdei zárás után.

A kéziszámítógépek piacán vezető pozícióban levő gyártó figyelmeztetett, hogy a június elsején véget érő negyedév forgalma csak 140-160 millió dollár között várható, szemben a korábban prognosztizált 300-315 millió dollárral.

A vállalat a jelenlegi negyedévben 170-190 millió dollár közötti veszteségre számít, ami kétszer nagyobb a korábbi előrejelzéseknél.

A Palm vezérigazgatója, Carl Yankowski elmondta, hogy az m500 sorozatú kéziszámítógépek szállítását csak jelentős késéssel tudták megkezdeni. Ráadásul ez erősen kihatott a régi termékek értékesítési volumenjére is, amit a Palm a tervezettnél nagyobb mértékű árcsökkentéssel próbált korrigálni.

A Palm továbbá azt is bejelentette, hogy a kedevezőtlen gazdasági körülmények miatt eláll az Extended Systems felvásárlásától. Az akvizíciót még márciusban hozták nyilvánosságra a felek.

A tranzakció létrejötte már csak az Extended Systems részvényeseinek jóváhagyására várt. A két vállalat egyöntentűen úgy nyilatkozott, hogy a piaci körülmények nem kedveznek a frigynek.

A tőzsdezárás utáni kereskedés során a Palm részvényeinek árfolyama 7.05 dollárról 5.71 dollárra zuhant.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:46

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.