Szerző: mz

2001. május 17. 00:40

Találkozót tartottak a lap.hu rendszer szerkesztői

HIRDETÉS

[Startlap] Első alkalommal találkoztak a valóságban május 12-én az új netes közösség, a lap.hu rendszer oldalszerkesztői. Az esemény házigazdája a Startlap csapata volt. A rendezvényre több mint 40 oldalszerkesztő jött el az ország minden részéből. A külső szerkesztők között megtalálható középiskolás diák, egyetemista éppúgy, mint a tanár, művészettörténész, számítástechnikus, újságíró, tűzoltó vagy tengerész.

A budapesti Netvillage internet kávézóban megrendezett találkozón a Startlap versenyt hirdetett az oldalszerkesztők között: a résztvevők három kategóriában szavazhattak a legjobb "lapokra". A kategória győztesei - legjobb tartalom: ezotéria.lap.hu, legjobb design: gorogorszag.lap.hu, legjobban kategorizált oldal: eu.lap.hu - értékes nyereményekben részesültek.

A Startlap két hónapja holland laptársa, a Startpagina mintájára indította el lapmozgalmát, a lap.hu rendszert. Az eltelt alig két hónap alatt a több mint 90 oldalszerkesztő segítségével 140 tematikus linkgyűjteményre tett szert. A Startlap célja, hogy a holland Startpagina sikerét itthon is megismételje vagy akár felülmúlja, ahol jelenleg 1800 témakörben készült linkgyűjtemény várja a látogatókat.

Tamás Mihály - a Startlap főszerkesztője - 1999 májusában indította el a Startlapot, mely akkor alig 3 hónap alatt napi 5-6 ezer látogatót vonzott az oldalra. A 2001. március 6-án elindított lap.hu rendszer a napi több mint 1 500 000 látogatóval rendelkező holland testvérlap, a Startpagina mintájára épül fel. Hollandiában a több mint 800 szerkesztő által létrehozott Startpagina oldalakat naponta több százezren keresik fel.

A rendezvényen a Startlap bejelentette, hogy hamarosan újabb szolgáltatásokkal bővíti laprendszerét: belső hírlevél, fórum, linkellenőrző is indul a minél színvonalasabb tartalom létrehozása érdekében, valamint a közösségépítés szellemében.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 15:49

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.