:

Szerző: mz

2001. május 17. 00:40

Találkozót tartottak a lap.hu rendszer szerkesztői

[Startlap] Első alkalommal találkoztak a valóságban május 12-én az új netes közösség, a lap.hu rendszer oldalszerkesztői. Az esemény házigazdája a Startlap csapata volt. A rendezvényre több mint 40 oldalszerkesztő jött el az ország minden részéből. A külső szerkesztők között megtalálható középiskolás diák, egyetemista éppúgy, mint a tanár, művészettörténész, számítástechnikus, újságíró, tűzoltó vagy tengerész.

A budapesti Netvillage internet kávézóban megrendezett találkozón a Startlap versenyt hirdetett az oldalszerkesztők között: a résztvevők három kategóriában szavazhattak a legjobb "lapokra". A kategória győztesei - legjobb tartalom: ezotéria.lap.hu, legjobb design: gorogorszag.lap.hu, legjobban kategorizált oldal: eu.lap.hu - értékes nyereményekben részesültek.

A Startlap két hónapja holland laptársa, a Startpagina mintájára indította el lapmozgalmát, a lap.hu rendszert. Az eltelt alig két hónap alatt a több mint 90 oldalszerkesztő segítségével 140 tematikus linkgyűjteményre tett szert. A Startlap célja, hogy a holland Startpagina sikerét itthon is megismételje vagy akár felülmúlja, ahol jelenleg 1800 témakörben készült linkgyűjtemény várja a látogatókat.

Tamás Mihály - a Startlap főszerkesztője - 1999 májusában indította el a Startlapot, mely akkor alig 3 hónap alatt napi 5-6 ezer látogatót vonzott az oldalra. A 2001. március 6-án elindított lap.hu rendszer a napi több mint 1 500 000 látogatóval rendelkező holland testvérlap, a Startpagina mintájára épül fel. Hollandiában a több mint 800 szerkesztő által létrehozott Startpagina oldalakat naponta több százezren keresik fel.

A rendezvényen a Startlap bejelentette, hogy hamarosan újabb szolgáltatásokkal bővíti laprendszerét: belső hírlevél, fórum, linkellenőrző is indul a minél színvonalasabb tartalom létrehozása érdekében, valamint a közösségépítés szellemében.

Milyen technológiai és munkaerőpiaci hatások érhetik a backendes szakmát? Május 8-án végre elindul az idei kraftie! meetup-sorozat is (helyszíni vagy online részvétellel).

a címlapról

Hirdetés

Security témákkal folyatódik az AWS hazai online meetup-sorozata!

2024. április 24. 15:03

A sorozat május 28-i, harmadik állomásán az AWS-ben biztonsági megoldásait vesszük nagyító alá. Átnézzük a teljes AWS security portfóliót a konténerbiztonságtól a gépi tanulásos alkalmazások védelmén át, egészen az incidenskezelésig.