Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 14. 13:28

Ezen a héten debütál a Sonicblue ProGear internetböngészője, amely Transmeta Crusoe processzorra épül

[CNet] A Sonicblue ezen a héten dobja piacra webtabletjét, azaz hordozható internetböngésző készülékét. A ProGear fantázianévre hallgató berendezést a Transmeta Crusoe TM3200 400 MHz processzor működteti.

[CNet] A Sonicblue ezen a héten dobja piacra "webtabletjét", azaz hordozható internetböngésző készülékét. A ProGear fantázianévre hallgató berendezést a Transmeta Crusoe TM3200 400 MHz processzor működteti.

A Sonicblue a Transmeta Crusoe chip bejelentésekor az elsők között jelezte, hogy felhasználja a processzort termékeiben, de a 2000 elején tett ígéretet csak most váltotta valóra.

A ProGear-t eredetileg otthoni használatra szánták, de az ára miatt inkább vállalati ügyfelek érdeklődésére számíthat. A készülék 10,4 inch átlójú színes TFT kijelzővel rendelkezik és 802.11 protokollal vezeték nélkül kapcsolódhat az internetre. A gépet USB és PCMCIA eszközökkel lehet bővíteni. Az adattárolásról 64 MByte flash memória vagy egy 6 GByte kapacitású merevlemez gondoskodik.

A gépet Linux operációs rendszer működteti. A telepített szoftverek között megtalálható a Netscape Navigator 4.7 és a RealPlayer is. A ProGear olvassa a PDF dikumentumokat és képes lejátszani az mp3 állományokat. A készülék kézírásfelismerő szoftverrel rendelkezik, de az utasításokat és adatokat egy virtuális billentyűzeten is be lehet vinni.

A ProGear ára 1500 dollár körül várható. Ward Willimas marketing-menedzser szerint előbb-utóbb az otthoni piacra is eljuthat a ProGear, de egyelőre vállalatok érdeklődésére számítanak.

A Sonicblue megkezdte a készülékek szállítását több nagy amerikai szállodába, ahol a vendégek kibérelhetik azokat. A gépet ezen felül ajánlják egészségügyi használatra és oktatási célokra is. A ProGeart a Sonicblue leányvállalata, a FrontPath hozza forgalomba.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról

AKROBATA

5

Elrajtolt az Adobe AI asszisztense

2024. április 17. 12:40

Előfizetéses modellben használható az AI Assistant, ami a cég PDF-szerkesztőjébe és olvasójába épül be.