Szerző: Vörös Péter

2001. május 14. 07:51

Michael Dell szerint további konszolidáció várható a PC-iparban

[CNET] A Dell elnök-vezérigazgatója pénteken Tokióban elmondta, hogy véleménye szerint további gyártók fogják bedobni a törülközőt a PC iparban, mivel a mostani éles árháború körülményei között nem tudnak tartósan talpon maradni. Úgy vélem, hogy aminek most szemtanúi lehetünk az egy jóval gyorsabb konszolidáció, amelyet sokan már egy jó ideje előrejeleztek - mondta Dell egy sajtótájékoztatón.

HIRDETÉS

[CNET] A Dell elnök-vezérigazgatója pénteken Tokióban elmondta, hogy véleménye szerint további gyártók fogják bedobni a törülközőt a PC iparban, mivel a mostani éles árháború körülményei között nem tudnak tartósan talpon maradni. "Úgy vélem, hogy aminek most szemtanúi lehetünk az egy jóval gyorsabb konszolidáció, amelyet sokan már egy jó ideje előrejeleztek" - mondta Dell egy sajtótájékoztatón.

"Természetesen az a célunk, hogy drasztikusan bővítsük piacainkat" - jelentette ki Dell, hozzátéve, hogy egy sor PC gyártó nyereségességét aláássák a mostani körülmények. "Várakozásaim szerint a gyártók száma továbbra is csökkenni fog".

A Dell nemrég vette át az első számú PC gyártó helyét a Compaq-tól a világpiacon és tavaly ősz óta jelentős árcsökkentéseket hajtott végre ahhoz, hogy piaci részesedést szerezzen riválisaitól.

Dell nem tartotta nagy jelentőségűnek azt a tényt, hogy az IDC Japan piackutató cég szerint a vállalat a világ második legnagyobb PC piacán, Japánban mindössze a 8. helyen állt 2000-ben, 4,2%-os piaci részesedéssel. A tavalyi évben három, a Dellnél előkelőbb helyen lévő cég is gyorsabban nőtt a Dellnél. Dell minderre azzal válaszolt, hogy a Dell a profit szintre és a növekedési kilátásokra összpontosított. "A Dell Japan nyereségessége a vállalati átlag felett volt ... és ha az üzlet növekedését tekintjük, akkor a piac egészénél jóval gyorsabban nőtt a cég, különösen a szerverek piacán" - mondta Dell. A Dataquest Japan piackutató cég szerint a Dellnek sikerült betörnie az első ötbe a PC szerverek japán piacán (darabszám tekintetében) 10,7%-os piaci részesedéssel, szemben az egy évvel korábbi 3,1%-kal.

Dell hozzátette, hogy a szerver növekedési ütem jelentősen tovább gyorsult az első negyedévben és azt is kiemelte, hogy a japán nagyvállalati PC piacon a cég az első három közé került. A japán PC piac legutóbbi robosztus növekedése lassul, a Japan Electronics and Information Technology Industries Association múlt hét elején tette közzé azt, hogy az április 1-ével kezdődő pénzügyi évben a volumen növekedés 12% lesz, szemben az egy évvel korábbi 22%-kal.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 16:41

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.