Szerző: Vörös Péter

2001. május 11. 00:25

Steve Ballmer jóslata szerint a jövőben a Microsoft forgalmában egyre nő a szerverszoftverek részaránya

[CNET] Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a hongkongi Fortune Global Forumon elmondta, hogy míg jelenleg 12% a szerverszoftverek forgalmának aránya a Microsoft összes bevételein belül, addig néhány év múlva ez az arány 20%-ra fog emelkedni. Ballmer szerint a következő öt évben a szerverszoftverek növekedési potenciálja a legnagyobb és azt is hozzátette, hogy a Microsoft szerverszoftvereinek forgalomnövekedési üteme nagyobb lesz a cég többi szoftvereiénél.

[CNET] Steve Ballmer, a Microsoft vezérigazgatója a hongkongi Fortune Global Forumon elmondta, hogy míg jelenleg 12% a szerverszoftverek forgalmának aránya a Microsoft összes bevételein belül, addig "néhány év múlva" ez az arány 20%-ra fog emelkedni. Ballmer szerint a következő öt évben a szerverszoftverek növekedési potenciálja a legnagyobb és azt is hozzátette, hogy a Microsoft szerverszoftvereinek forgalomnövekedési üteme nagyobb lesz a cég többi szoftvereiénél.

Az elmúlt öt év során a redmondi óriás 3 milliárd $-os szerverszoftver bevételre tett szert, és olyan piacon igyekszik növelni részesedését, amelyen a piacvezető jelenleg az Oracle és az IBM. Az Oracle adatbázis szoftvere, a cég legkelendőbb terméke, drágább, mint a Microsoft és az IBM hasonló szoftvere.

Ballmer szerint a Microsoft lehetőséget lát arra, hogy a vállalatok számára könnyebben felhasználható termékeket kínálva lekörözzék vetélytársaikat: "a jelenlegi üzleti alkalmazások túlságosan bonyolultak és drágák", a Microsoft mindkét szempontból alternatív megoldást kíván nyújtani.

Magyarország egykor pezsgő startup-szcénáját is meglehetősen zilálttá tették az elmúlt évek eseményei, a friss HWSW weekly adásban arra teszünk kísérletet, hogy vendégeink segítségével megértsük a mögöttes folyamatokat.

a címlapról