Szerző: mz

2001. május 9. 22:13

Kézírás-felismerő programot jelentetett meg a Motorola

[ZDNet] A Motorola új programja, az iSketch segítségével a PalmOS-t futtató PDA tulajdonosok kézírással készíthetnek jegyzeteket, majd kívánság szerint továbbíthatják azokat egy másik zsebtitkárra vagy asztali számítógépre- természetesen vezeték nélküli kapcsolaton, mobiltelefon-hálózaton vagy infravörös összeköttetésen keresztül, például elektronikus levél formájában. Az iSketch képes az üzenetek tömörítésére és titkosítására is.

Az iSketch-hez hasonló programmal nemcsak a Motorola hozakodott elő, gyakorlatilag minden normális PDA rendelkezik ilyen funkcióval. Az Intel is tervez egy hasonló alkalmazást, melyet Ink Messaging néven jelentet majd meg. A kézírás-felismerő alkalmazások terjedése elsősorban Ázsiában várható, mivel a távol-keleti íráselek bepötyögése meglehetősen nehéz feladat a zsebtitkárok apró, virtuális képernyőjén - megjegyzem a magyar írás szabályainak követése sem mindig kényelmes. Már csak arra lennék kíváncsi, vajon az arabok és a zsidók mit csinálnak...

Az IDC elemzői szerint az új szoftverek jelentősen segíthetik a zsebtitkárok terjedését - ez is gyártók szándéka. A felhasználók jelenleg egyfajta tárolóeszközként kezelik a zsebtitkárokat, azonban a gyors írásfelismerés, az azonnali üzenetküldés lehetősége teljesen új, vezeték nélküli kommunikációs lehetőségekre mutathat rá - no meg gondolom jelentős bevételre a mobilhálózatok üzemeltetői és a gyártók számára.

A Motorola több PDA gyártóval folytat tárgyalásokat, így valószínűleg több készüléken már gyári állapotában megtalálható lesz az iSketch.

Az iSketch ára 10 dollár, a program a PalmGear.com és a Handango oldalakról tölthető le; továbbfejlesztett változata később, ez év során jelenik meg.

A magyar karaktereket is felismerő változatról nincs hír.

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról