Szerző: Bodnár Ádám

2001. május 9. 16:26

Új kommunikációs platform az Inteltől

[Mmd] Az Intel Corporation a mai napon bejelentette az Intel Converged Communications Platform 2100 bevezetését, és a megoldás áráról is tájékoztatta a szakmai közönséget.

Ez a nyílt szabványokra épülő platform egyetlen rendszer keretében oldja meg a különféle szállítók kompatibilis telefonos és üzleti szoftveralkamazásainak, perifériáinak és szolgáltatásainak támogatását. Segítségével a kis- és közepes méretű vállalkozások bármikor gyorsan és gazdaságosan bővíthetik üzleti kommunikációs képességeiket.

Az új megoldás nem követi a hagyományos üzletági gyakorlatot, amelyben a kommunikációs funkciókat egyedi, zárt technológiájú, drágán frissíthető eszközök (alközpontok, call centerek és hangposta-rendszerek) látják el.

Az Intel új platformja lehetővé teszi, hogy a különféle szállítók szolgáltatásai és alkalmazásai egyetlen rendszerben működjenek. Így a felhasználók üzleti szükségleteik bővülésével párhuzamosan, rövid idő alatt és költséghatékony módon frissíthetik és méretezhetik át kommunikációs megoldásaikat. Az is lehetséges például, hogy egy analóg vagy digitális telefonszolgáltatással induló vállalat a későbbiek során alkalmazásai lecserélése nélkül álljon át IP-trönkölésre vagy IP-telefóniára.

Az Intel új platformjának központi elemét képező CT Media szerverszoftver révén a felhasználók IP-alapú telefonhálózati (VoIP) működést alakíthatnak ki. A VoIP-technológia segítségével a több telephelyet üzemeltető vállalatok az internet közvetítésével bonyolíthatják le telephelyek közötti belső hívásaikat, ezáltal csökkenthetik távolsági telefonhívásaik költségét.

Az Intel Converged Communications Platform könnyen kezelhető felhasználói felülete és távmenedzselési képességei mérséklik az adminisztratív költségeket és növelik a rendszergazdák munkájának hatékonyságát. A megoldás telepítése rendkívül egyszerű - a hálózatra csatlakozást követően azonnal hallható a tárcsahang.

"A szabványok és a nyílt platformokra épülő megoldások támogatása révén az Intel átalakítja a távközlési piacot" - nyilatkozta Howard Bubb, az Intel Telecommunications and Embedded Group elnökhelyettese és ügyvezető igazgatója.

"Új platformunk a hagyományos beszédcélú infrastruktúrával és az IP-technológiával egyaránt kompatibilis, így ügyfeleink saját tempójuk szerint fejlődhetnek - anélkül, hogy anyagilag túlságosan el kellene kötelezniük magukat bármely megoldás mellett. Az Intel szótárában a konvergencia többet jelent hangzatos szakmai frázisnál: mi elérhető közelségbe hozzuk a konvergenciára épülő kommunikációs megoldások egyszerű és gazdaságos kialakításának lehetőségét abban a vállalati szegmensben, amelynek erre a legnagyobb szüksége van."

Nagyon széles az a skála, amin az állásinterjú visszajelzések tartalmi minősége mozog: túl rövid, túl hosszú, semmitmondó, értelmetlen vagy semmi. A friss heti kraftie hírlevélben ezt jártuk körül. Ha tetszett a cikk, iratkozz fel, és minden héten elküldjük emailben a legfrissebbet!

a címlapról