Szerző: Vörös Péter

2001. május 8. 00:13

Dél-Korea vezető helyen áll a nagy sávszélességű internethozzáférés területén

[AsiaBizTech] 2000 végén 4 millió dél-koreai háztartás volt csatlakoztatva az internetre valamilyen nagy sávszélességű (xDSL vagy kábel TV, broadband) eljárás segítségével, ez azt jelenti, hogy a háztartások 28%-ában volt ilyen internethozzáférés. 2000 szeptemberében ez a szám még csak 2,2 millió volt, tehát úgy tűnik, hogy robbanásszerűen terjednek a broadband hozzáférési rendszerek Dél-Koreában, és 2000. volt a nagy áttörés éve.

HIRDETÉS

[AsiaBizTech] 2000 végén 4 millió dél-koreai háztartás volt csatlakoztatva az internetre valamilyen nagy sávszélességű (xDSL vagy kábel TV, 'broadband') eljárás segítségével, ez azt jelenti, hogy a háztartások 28%-ában volt ilyen internethozzáférés. 2000 szeptemberében ez a szám még csak 2,2 millió volt, tehát úgy tűnik, hogy robbanásszerűen terjednek a broadband hozzáférési rendszerek Dél-Koreában, és 2000. volt a nagy áttörés éve.

Az egyik dél-koreai broadband szolgáltató szerint az év végére akár 10 millió háztartásba is eljuthat valamely igen gyors interenetezést biztosító szolgáltató. Dél-Koreában 2000 októberében összesen 6 millió, az internetre valamilyen módon csatlakozó háztartás volt. Konzervatívabb becslések szerint is az év végére meglesz a 10 milliomodik internetes háztartás az országban. Az viszont valóban egyedülálló a világon, hogy Dél-Koreában sok-sok háztartás egyből broadband hozzáféréssel csatlakozott először a világhálóra.

A felmérések szerint az USA hátránya Dél-Koreával szemben 1 év e téren. Igaz, ami igaz, az USA-ban a kábel TV-s internetelőfizetők aránya nagyobb, mint Dél-Koreában és az xDSL (DSL vagy ADSL) eljárásokat is előbb vezették be, mint sok más országban, de összességében mégis az a helyzet, hogy az amerikai háztartások döntő többsége ma még analóg vagy ISDN modemmel csatlakozik a világhálóra.

Japán hátránya Dél-Koreával szemben 2 év, ami a telekommunikációs vállalatok számára talán nem is olyan fontos kérdés, annál inkább az viszont a tartalomszolgáltatók számára. Az egyik japán játékgyártó cég illetékese így nyilatkozott a helyzetről: "A helyzet alapvetően más volna akkor, ha a dél-koreai telekommunikációs környezet lenne jelen Japánban is." Egy példa: a japán gyártók 56 kbps-alapú (tehát analóg modem sebességű) hálózati játékokat készítenek, ezzel szemben a dél-koreai vállalatok már a broadband-alapú, kőkemény alkalmazások piacán jeleskednek.

Japánban jelenleg arról folynak a viták, hogy melyik típusú internethozzáférés fog végre szélesebb körben elterjedni: a fiber to the home (FTTH - üvegszál az otthonokba), a kábel TV vagy az xDSL. A jelenlegi broadband elterjedés alapján még 2-3 évbe is bele fog telni, míg az ország felzárkózhat Dél-Koreához.

A Beckhoff ultrakompakt, C6025 típusú ipari PC az Intel Core i processzorcsalád nagy számítási teljesítményével rendelkezik, ventilátor nélküli, kisméretű kivitelben. A rendkívül alacsony fogyasztású, új Intel Core i U processzorok teszik mindezt lehetővé.

a címlapról

Hirdetés

Csúcstechnológia pár koppintással: ezt tudja a Huawei nova 9

2021. december 1. 17:24

Manapság egyre-másra jelennek meg olyan új mobilok, amelyek hihetetlen funkciókat ígérnek, de ezeket szinte műszaki diplomával lehet csak előcsalogatni. A HUAWEI nova 9 igazi ereje abban rejlik, milyen egyszerű előcsalogatni a mobil tudását.